top of page

De Wolf komt echt niet! | Wolven zijn slimmer dan je denkt

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Als ouder heb je er ongetwijfeld wel eens mee te maken gehad: je zoon of dochter kan niet slapen. Er ligt namelijk een monster onder zijn bed, vannacht komen er inbrekers en de wind fluistert enge woordjes in hun oor. Elke ouder heeft hiervoor weer een andere oplossing. Bijvoorbeeld een lampje aanlaten of een tijdje bij het bed blijven zitten totdat het arme kind weer slaapt. Maar Konijn laat zich niet geruststellen. Konijn wil namelijk zeker weten of de wolf komt.


En daar ligt een taak weggelegd voor moeder. Telkens wanneer ze denkt dat ze haar kind gerust heeft gesteld, komt er weer een nieuwe vraag...

''Wat als de wolf zich in het bos verstopt?''
''Dat is een heel klein bos. Daar kan een wolf zich niet verstoppen.''
''Maar wat als het een wolf is die heel goed is in verstoppen? Een wolf die bijna niet opvalt?''

Terwijl er wordt gekibbeld over het al dan niet oprukken van de wolf, komt laatstgenoemde inderdaad steeds dichterbij. Hij reist door het bos, naar het park in de stad en uiteindelijk tot...de straat van konijn. Wat er dan gebeurt, is ongetwijfeld niet wat jij ervan verwacht!

De Wolf komt echt niet! is een prentenboek met een prachtige plottwist. Zeker wanneer je het verhaal van een naderende wolf spannend brengt, is het einde des te sterker. Wil jij een spannend avontuur beleven met je zoon, dochter of kleuterklas met een geweldig einde? Dan is dit boek zeker een aanschaf waard! Enne...pas op voor de wolf!

Illustratie uit De Wolf komt echt niet!
 

Dit boek is voor...

...jonge lezers die bang zijn aangelegd

...voorlezers die angst willen relativeren

...fans van Roodkapje

 

Samenvatting / Omslag

De wolf komt echt niet! is een ingenieus prentenboek waarbij de illustraties een ander verhaal vertellen dan de tekst. De wolf Op de linkerpagina’s van De wolf komt echt niet! geeft moeder-konijn allerlei redenen waarom de wolf echt niet zal komen. De jagers hebben alle wolven gevangen, de mensen zullen alarm slaan als een wolf over straat loopt… Toch weigert het kleine konijntje te gaan slapen. Op de rechterpagina’s valt te zien hoe een wolf alle verklaringen aan zijn laars lapt. Hij ontsnapt aan jagers en verstopt zich voor de mensen… Als het kleine konijntje uiteindelijk toch gaat slapen, wordt er op de deur geklopt. Verrassende clou De illustraties vertellen een ander verhaal dan de tekst in deze bestseller uit Frankrijk. Dit maakt het extra spannend om voor te lezen. De verrassende clou aan het einde maakt dat kinderen na afloop toch met een gerust hart kunnen gaan slapen.


Comments


bottom of page