top of page

De Tempeljagers en het mysterie van de gouden feniks | Soms heb je alles en soms heb je (fe)niks


De feniks komt in veel mythologieën voor. Namelijk niet alleen in de Chinese mythologie speelt de feniks een grote rol, maar ook in de Griekse mythologie speelt de vogel die opstaat uit de dood een grote rol. Dat vind ik zelf enorm interessant. Natuurlijk wilde Michael Reefs daar ook meer van weten en heeft er een nieuw avontuur over geschreven met Lara, Noah, Tess, Finn en ook Kim. Kunnen zij opboksen tegen de "kinetische vechtersjassen" Sheng-Du en Yena? En krijgen ze terwijl ze op zoek zijn naar de Tempel van de Feniks ook hulp van een feniks?


Om naar China te reizen, wil Lara met de Tempeljagers met de trein reizen. Met de Trans Siberië Express reizen ze door Mongolië naar de juiste plek in China. Terwijl ze een vlog willen opnemen wordt de trein stopgezet. Tess gaat natuurlijk op onderzoek uit, want hoe kunnen ze ineens midden op het spoor stilstaan? Al snel merken ze dat er iets niet klopt, want de Tempeljagers zien dat de elektriciteitskabels zijn doorgesneden. Ze zien een mysterieuze man en een mysterieuze vrouw die er iets mee te maken kunnen hebben.


Als ze verder op onderzoek gaan, komen ze erachter dat de man en vrouw op zoek waren naar Lara. Lara is daar ook van overtuigd, maar wil nog niet te veel loslaten. "Laat het rusten", zijn haar wijze woorden. Nou ja, dat is niets voor Tess en ze gaat alleen maar meer op onderzoek uit. In een cabine horen ze gepruttel en ze merken dat er een pot opstaat. Als ze de pot verder verwarmen zien ze een spreuk staan. Wat zou dat kunnen betekenen? Is dat iets positiefs of iets negatiefs? En wie zijn toch die twee mysterieuze mensen? Je leest het in de Tempeljagers deel 2.


Ook deel 2 van de Tempeljagers doet zijn naam eer aan. Michael Reefs jaagt je als het ware door het boek heen. Van de ene plottwist naar de andere rol je in het verhaal. Je merkt dat Sheng-Du en Yena tegenstanders zijn die bijna onverslaanbaar lijken. Je hebt als lezer constant het gevoel dat het slecht afloopt. Het game-effect noem ik dat wel. Dat maakt het verhaal ook spannend en zeer interessant om te lezen. Dus voor alle "bijna-verslaafden van de Tempeljagers": koop deel 2 niet, want het laat je verslaafd raken aan de serie!

Leesfragment De Tempeljagers
.pdf
Download PDF • 9.04MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

... een ieder die iets meer wil weten van de Chinese mythologie

... een ieder die iets meer wil weten van de Chinese mythologie.

... iedereen die wil weten waar zijn "drukpunten" zitten.

 

Samenvatting/Omslag

Tess, haar vriendin Kim, Noah, Finn en hun tante Lara gaan in China op zoek naar Xi’Bao, een lang verloren bergstad. Aan boord van de Trans Mongolië Express ontmoeten de Tempeljagers twee Chinese spionnen die op zoek zijn naar Lara. Ze willen haar gebruiken om de legendarische Perzik van Onsterfelijkheid te vinden, die diep verborgen in de Drakenberg in Xi’Bao ligt. Maar om daar te komen moeten ze eerst het mysterie van de gouden feniks ontrafelen. Zijn de Tempeljagers sterk genoeg om het tegen de spionnen op te nemen en de wereld te behoeden voor een groot gevaar?


Comments


bottom of page