top of page

Deze ridder zegt nee | En nu...?

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2021


Opvoeden gaat de ene ouder gemakkelijker af dan de ander. Sommige kinderen zijn erg makkelijk. Ze eten alles, ze huilen weinig en slapen de hele nacht door. De ouders van Ridder Finn hebben het maar makkelijk. Finn is een voorbeeldige zoon en zegt overal ja op. Nu is dat niet altijd even handig, maar in dit verhaal is er geen wolkje aan de lucht, totdat Ridder Finn een kriebel in zijn buik krijgt...


En die kriebel bevalt hem stiekem eigenlijk wel. Zijn omgeving schrikt zich het volgende moment echter een hoedje. Ridder Finn zei namelijk overal 'ja' op. Bij elk klusje stak hij maar al te graag zijn handen voor de ander uit de mouwen. Nu is dit 180 graden gedraaid. Ridder Finn zegt overal 'nee' op, en dat doet de mensen van het kasteel schrikken.


Volledig op rijm beleef je het avontuur dat twee heel verschillende kanten kent. Een 'ja' en een 'nee' kant. De toekomst voor Ridder Finn begint er niet al te rooskleurig uit te zien, maar uiteindelijk blijkt 'nee' zeggen ook wel zijn voordelen te hebben wanneer de draak zich weer in het koninkrijk laat zien.


Deze ridder zegt nee is een prachtig geïllustreerd avontuur op rijm, waarin eigenlijk wordt ingezoomd op de nee-fase van jonge kinderen. Het boek biedt een prachtige ingang voor een gesprek over ja en nee zeggen op bepaalde vragen. Alleen maar ja zeggen is niet goed, maar het tegenovergestelde ook zeker niet!

Prentenboek Deze Ridder zegt Nee
 

Dit boek is voor...

...kinderen in de nee-fase van hun leven

...kinderen die van ridders en draken houden

...kinderen die willen weten hoe je een vriendschap sluit

 

Samenvatting / Omslag


Ridder Finn is de liefste ridder uit het dorp, totdat hij ineens nee zegt op alles! Zelfs vluchten voor een draak wil hij niet… Een grappig boek met een bijzondere tekenstijl. NEE! Ridder Finn doet altijd wat hem gezegd wordt, maar op een dag zegt hij ineens nee op alles! Hij weigert zelfs naar binnen te vluchten als er een grote rode draak aankomt. Gelukkig blijkt de draak helemaal zo gevaarlijk nog niet en is hij zelfs een beetje eenzaam… Deze ridder zegt NEE is een grappig boek over een lief riddertje dat af en toe dwarsligt en een draak die gewoon eens een logeerpartijtje bij een vriendje wil. Een perfect prentenboek voor kinderen in de ik-zeg-nee-fase.


Comments


bottom of page