top of page

Dit boek houdt niet van kinderen | ...maar houden wij wel van dit boek?

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Laten we het er in ieder geval over eens zijn dat dit een boek is met een titel die je nieuwsgierig maakt. Dit boek houdt niet van kinderen zet niet alleen jou nu als lezer aan het denken, maar zal ook al jouw luisteraars op scherp zetten wanneer je het boek voorleest. Want waarom zou dit boek niet van kinderen houden? Wat hebben kinderen het boek aangedaan? Of heeft het met iets heel anders te maken? Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en daarom dook ik het boek in.


En wanneer ik nog amper op de eerste bladzijde van het verhaal ben aanbeland, kan ik al raden waarom het boek niet van kinderen houdt. De kaft is besmeurd met allerlei soorten stiften en inkt.


Kinderen lijken dus niet zo goed te zijn omgegaan met dit boek en daar is dit boek een beetje klaar mee. Het doet je als ervaren lezer meteen denken: hoe ga ik eigenlijk met mijn boek om? Of überhaupt met mijn spullen? Dat is een snaar die je bij kinderen gaat raken en die een ingang biedt voor een interessant gesprek.


Dit boek heeft overigens niet altijd een hekel gehad aan kinderen. Ooit was het boek geliefd en werd het met alle zorgvuldigheid gelezen, maar die tijden zijn voorbij. Uiteindelijk blijkt er voor het boek een belangrijke rol weggelegd. Een rol die het eerst niet doorhad. Daardoor krijgt het verhaal een ietwat onverwachte wending.


Dit boek houdt niet van kinderen is het perfecte instrument om kinderen al met een titel ontzettend geïnteresseerd te krijgen. Het toont aan wat een krachtige titel teweeg kan brengen. Tevens vormt het voor alle leeftijden de basis van een gesprek over omgaan met spullen. Want hoe zouden spullen jou beoordelen als ze konden praten?

 

Dit boek is voor

...sloddervossen die hun leven moeten beteren

...leerkrachten die netjes omgaan met spullen bespreekbaar willen maken

...lezers die nog moeten ontdekken dat andere boeken gemaakt zijn om in te kladderen

 

Samenvatting / Omslag


Een mooie ontmoeting tussen een slechtgehumeurd boek en een jongen die niet van lezen houdt, voor reislustige boekenwurmen vanaf 5 jaar. Ik hou niet van kinderen! Ze zijn niet voorzichtig met boeken. Sla me maar eens open en kijk hoe de binnenkanten van mijn kaft eruitzien … Vreselijk!


Comments


bottom of page