Dit boek houdt niet van kinderen | ...maar houden wij wel van dit boek?

Bijgewerkt op: mrt 9


Laten we het er in ieder geval over eens zijn dat dit een boek is met een titel die je nieuwsgierig maakt. Dit boek houdt niet van kinderen zet niet alleen jou nu als lezer aan het denken, maar zal ook al jouw luisteraars op scherp zetten wanneer je het boek voorleest. Want waarom zou dit boek niet van kinderen houden? Wat hebben kinderen het boek aangedaan? Of heeft het met iets heel anders te maken? Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en daarom dook ik het boek in.


En wanneer ik nog amper op de eerste bladzijde van het verhaal ben aanbeland, kan ik al raden waarom het boek niet van kinderen houdt. De kaft is besmeurd met allerlei soorten stiften en inkt.


Kinderen lijken dus niet zo goed te zijn omgegaan met dit boek en daar is dit boek een beetje klaar mee. Het doet je als ervaren lezer meteen denken: hoe ga ik eigenlijk met mijn boek om? Of überhaupt met mijn spullen? Dat is een snaar die je bij kinderen gaat raken en die een ingang biedt voor een interessant gesprek.