top of page

Een gladiator heeft mijn lunchbox gestolen (7+) | Rare jongens, die romeinen


Het is alweer eventjes geleden dat we te maken kregen met het eerste deel van Harry's tijdreizen, namelijk Een mummie heeft mijn huiswerk opgegeten. In dit deel volgden we Harry, die middels een ingewikkelde wiskundesom terecht komt in de tijd van de Egyptenaren. Het duurt even voor hij weet waar hij mee te maken heeft, maar weet zijn tijd in Egypte uiteindelijk toch de moeite waard te maken. In dit tweede deel is Harry in eerste instantie gewoon weer aanwezig in het heden, maar toch laat hij zich verleiden om weer de geschiedenis in te duiken. Dit keer zijn er echter geen pyramides te spotten.


Harry is namelijk terecht gekomen in de tijd van de Romeinen. Middels zijn formule is hij in een afgetrapt steegje in Rome beland en moet hij de weg naar het heden weer terug vinden. Gelukkig weet hij hoe dat moet na zijn vorige avontuur, maar het betekent wel dat hij zich een jaar staande moet houden tussen de toga's en zuilen. Al snel maakt Harry kennis met Marcus Annius Verus, een Romeinse jongen die mogelijk de nieuwe keizer van Rome kan worden. Hij is rustig en vriendelijk en verwondert zich daarnaast over de kledij en de naam van Harry. Wanneer Harry beweert uit Groot-Brittannië te komen, weet Marcus het zeker: hij heeft te maken met een barbaar!


Al snel wordt Harry opgenomen in het gezin van Marcus en maakt hij kennis met wel heel bijzondere broers en zussen. Omdat iedereen dolgraag keizer wil worden, smeden ze allemaal plannetjes om elkaar om te leggen. Al snel wordt Harry vanwege zijn onschuldige blik gevraagd om deel te nemen aan deze plannetjes, maar dat brengt hem wel in heel ongemakkelijke situaties...


Een gladiator heeft mijn lunchbox gestolen is alles wat je aan het eerste deel ook leuk vindt. Wil je dus meer van Een mummie heeft mijn huiswerk opgegeten, dan ben je aan het goede adres. Verwacht je een gloednieuwe ervaring met verrassende plotwendingen, dan is dit niet iets voor jou. Het boek is een zeker voorspelbaar, maar staat nog altijd bol van de prachtige afbeeldingen en flauwe grapjes wat het boek aantrekkelijk maakt voor jonge lezers.

 

Wij raden dit boek aan voor...

...fans van Een mummie heeft mijn huiswerk opgegeten

...kinderen die veel plaatjes willen in een boek

...lezers die zich graag in de tijd van de Romeinen wanen

 

Samenvatting / Omslag

Duik met dit hilarische vervolg op Een mummie heeft mijn huiswerk opgegeten in het oude Rome

In Een gladiator heeft mijn lunchbox gestolen, het supergrappige vervolg op Een mummie heeft mijn huiswerk opgegeten van Thiago de Moraes, reist Harry naar het oude Rome. Dit boek vol vrolijke illustraties verschijnt in de serie Harry’s tijdreizen en is los te lezen van deel 1. Voor fans van Julius Zebra! Harry is terug in het heden, al is hij daar minder blij mee dan hij dacht. Zijn zusje valt hem de hele tijd lastig en niemand gelooft dat hij echt door de tijd heeft gereisd. Maar tijd om zich daar druk over te maken heeft hij niet als hij per ongeluk een nieuwe tijdreis maakt – dit keer naar het oude Rome. Daar leert hij dat ruzies tussen broers en zussen soms heel erg uit de hand kunnen lopen…

Comments


bottom of page