top of page

Een zee van liefde (4+) | Pinguïn is hier de echte held


een zee van liefde boek

Liefde is iets ongrijpbaars. Op een basisschool is het vooral... eng. In sommige vormen zelfs vies. Wanneer er ook maar een klein zoentje wordt gegeven door volwassenen, raken sommige kinderen he-le-maal van de leg. Ze kunnen zich er totaal geen voorstelling van maken dat ze dit later ook zelf zullen doen. Niet alleen mensen worden verliefd op elkaar. Ook dieren kunnen een oogje hebben op de ander. Een pinguïn die verliefd wordt op een beer, dat is dan wel weer opmerkelijk, maar gelukkig kan alles in de wereld van de kinderboeken.


Ik neem jullie mee naar de wereld van Pinguïn en Beer in het boek Een zee van liefde. De twee dieren zijn goed bevriend, maar voor Pinguïn gaat het allemaal wat verder dan vriendschap. Het doet wat menig mens zich niet in het hoofd durft te halen: het trekt de stoute schoenen aan en gaat Beer de waarheid vertellen. Met boot en koffer trekt hij naar de vuurtoren waarin Beer woont. Hij klopt aan en valt met de deur in huis.

'Ik, euh... Ik kom je iets belangrijks vertellen. Ik ben verliefd op jou.'

Een applausje voor Pinguïn toch wel dames en heren. De reactie van Beer is niet helemaal wat hij er van had gehoopt. Hij schiet in de lach en weet eigenlijk ook niet zo goed wat liefde is. Pinguïn probeert het uit te leggen en neemt de situatie maar voor lief, zolang hij maar gezellig met beer is. Maar hoe gaat het verder wanneer een van de twee meer voelt? Kun je dan wel gezellig bij elkaar blijven? En is liefde aan te leren?


Een zee van liefde is een werkelijk prachtig prentenboek dat op een aandoenlijke manier de ondoorgrondelijke wegen van de liefde aanstipt. De Belg Pieter Gaudesaboos nam de tekst en illustraties voor eigen rekening en weet hiermee een pakkend geheel voor te schotelen. De gedachtegangen van Pinguïn zijn herkenbaar en de onnozelheid van Beer is goed voor te stellen. Uiteindelijk weet Gaudesaboos het verhaal mooi te laten samenkomen. Het moet daarnaast gezegd worden dat het hier een kwalitatief uitstekend prentenboek betreft en dan doel ik op materieel vlak. Een harde kaft met dikke bladzijdes. Dit boek kan wel tegen een stootje.

 

Ik raad dit boek aan voor...

...alle juffen en meesters van kleuters!

...kleintjes die ook al gek zijn op iemand anders!

...iedereen die wil weten waarom Pinguïn de echte bad ass is.

 

Samenvatting/Omslag

Pinguïn is onderweg naar het huis van zijn vriend Beer. Hij zeult een koffer, een lantaarn, en een groot geheim met zich mee. Zo groot, dat hij het liefst meteen terug naar huis wil.

Volg je hart en je dromen.

Geef dit boek aan iedereen van wie je houdt.


Comments


bottom of page