top of page

Escape (10+) | Wanneer een attractiepark omslaat in een nachtmerrie


Een attractiepark is een bijzondere locatie. Het is een wereld waarin je even kunt ontsnappen aan de werkelijkheid. Een wereld waarin iedereen opeens wel alle tijd van de wereld lijkt te hebben en zonder al te veel morren in een rij gaat staan die soms wel uren duurt. En dat vaak voor een ritje van slechts enkele minuten. Wanneer Cody hoort van een pretpark dat volledig next-level is, is zijn aandacht gewekt. Hij moet en zal dit pretpark in levende lijven meemaken, maar dat laatste wordt wel erg serieus...


Cody is een middelbare scholier die sinds de aankondiging van het pretpark Escape maar een doel voor ogen heeft; een van de eerste zijn die naar binnen mag. Die kans is ook aanwezig, want er mogen naast 70 beroemde personen ook 30 onbekende personen naar binnen in een speciale openingsweek. Elke dag wordt er een naam bekendgemaakt. Cody en zijn vriend Patrick hebben zich ingeschreven, maar het lijkt er niet op dat ze een uitnodiging zullen ontvangen. Als Cody tot overmaat van ramp ook nog eens zijn mobiel moet inleveren en geen mail kan checken, lijken zijn kansen te zijn vervlogen. Toch blijkt hij zich bij het park te mogen melden als laatste deelnemer.


Eenmaal bij het park aangekomen, ontmoet hij al snel enkele beroemheden. Jayson en Inga kent hij van de socials en hij is met stomheid geslagen wanneer ze tegen hem praten. Samen met de twee beroemheden betreedt hij het park. Alles ziet er fabelachtig uit en lijkt niet van deze wereld. Alles wat hij had gehoopt, lijkt uit te komen. Bij de eerste attractie ziet alles er wel heel echt uit en lijkt hij ook gewond te raken. Dat moet een vergissing zijn, want het is allemaal virtual reality. Of is alles toch echter dan het lijkt?


Escape is een nieuw boek in de serie Horrorland van Kluitman. Wederom is K.R. Alexander gevraagd om een boek voor deze serie te schrijven. Het boek is met zo'n 240 bladzijdes van gemiddelde dikte in de serie. De schrijver gebruikt zijn handelsmerk, zoals het beginnen van hoofdstukken met een dikgedrukte, suggestieve zin, weer veelvuldig in het boek. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het verhaal soms wel op een flinterdun koord balanceert als we het hebben over beruchte plot holes. Stiekem is het dan ook wel weer interessant of jonge lezers die doorhebben.

Proeflezen Escape
.pdf
Download PDF • 289KB
 

Ik raad dit boek aan voor...

...fans van de serie Horrorland

...fans van attractieparken en virtual reality

...lezers die willen ontsnappen aan de werkelijkheid met alle gevolgen van dien!

 

Samenvatting/Omslag

Cody droomt ervan om naar de opening van Escape te gaan, het nieuwste en spannendste attractiepark ter wereld. Helaas is dat alleen weggelegd voor de rijke en coole kinderen, en daar hoort Cody niet bij. Als er een paar kaarten worden verloot, ontvangt hij tot zijn grote verbazing een van die uitnodigingen. Eenmaal binnen, weet hij niet wat hij ziet! Het begint fantastisch, maar al gauw verandert zijn droom in een nachtmerrie. De attracties zijn levensgevaarlijk, kinderen verdwijnen en het spel wordt een gevecht op leven en dood. Kan Cody uit Escape ontsnappen? 'Escape' is het achtste boek in de serie Horrorland. Alle delen zijn los van elkaar te lezen.

Comments


bottom of page