top of page

Escape from a GAME - Het geheim van Spookeiland | Blijf met je tengels van de bessen!

Bijgewerkt op: 11 jul.

Ik heb het hier volgens mij al vaker geschreven: escaperooms zijn één van onze meest favoriete dingen om te doen. We vinden het heerlijk: de tijdsdruk, de puzzels, de fraai gebouwde kamer, de spanning en het moeten samenwerken, is iedere keer weer een genot. De kamers in Nederland worden ook steeds een beetje mooier. Laatst waren we in Drenthe en speelden we in een mijn die instortte. Nu zijn er ook steeds vaker escaperooms in boeken. Dit is natuurlijk een prachtig te mengen concept. We schreven eerder al over UNLOCK, maar nu is er een nieuwe serie die wellicht nog 6 stappen verder gaat: Escape from a Game. En ik kan u vertellen, er gebeurt meer dan een mijntje dat instort.


In Escape from a Game speel je echt vanuit jezelf en je speelt alsof je echt in een eigen game zit. Jij bent in de game Cooper Hawke: een gespierde, slimme, snelle en avontuurlijke alleskunner die het opneemt tegen superschurk Declan Redgrave. Hij is de superslechterik in een game dat Bionosoft heeft uitgebracht, maar is tegengehouden door de Amerikaanse regering, omdat er kinderen in de game verdwenen. Op een dag word jij wakker in een vliegtuig en dat vliegtuig stort bijna neer. Je krijgt twee keuzes: of je gebruikt een raketwerper of een vliegpak. Hier begint het avontuur. Want kies je het verkeerde, dan kan het je dood worden. Wanneer je levend uit het vliegtuig bent gekomen (ja ze maken je in het begin niet te moeilijk) kom je Declan Redgrave tegen. Hij heeft een kaart en jij wil die kaart hebben. Wanneer je de kaart te pakken hebt, kom je aan op het spookeiland. Daar vind je mysterieuze bessen en rare wezens, lukt het jou weer om van dat eiland af te komen en Declan te verslaan?


Escape from a game is uitgegeven door uitgeverij De Fontein en is in mijn ogen een nieuwe sensatie. Vooral voor jongens en meiden die echt van gamen houden en daardoor zich moeilijker kunnen concentreren op het lezen. De stukken zijn snel, er zit veel actie in en het is spannend. De keuzes die je moet maken en de puzzels die er in zitten zijn redelijk pittig, maar zeker wel te doen. En anders kun je altijd nog achterin bladeren. Je leeft echt mee met het hoofdpersonage en dat is heel erg fijn! Ook de humor is baldadig en grappig. Zo kun je helemaal in het begin een keuze maken om niet op avontuur te gaan en dan moet je naar een pagina bladeren. Daar staat dan dat je een goede keuze hebt gemaakt en dat je in je boekverslag kunt zetten: "Het boek vloog voorbij! (...) Ik kan dit boek iedereen aanraden, vooral aan mensen die niet houden van avontuur!" Kortom: ik kan dit boek iedereen aanraden, vooral aan mensen die niet houden van avontuur! 

Ik raad dit boek aan voor...

... kinderen die houden van spanning, gamen en avontuur

... een ieder die gek is op puzzelen

... iedereen die alle soorten bessen verafschuwt

 

Samenvatting/Omslag

Nog niemand heeft de beste game ooit kunnen verslaan: Cooper Hawke en Het Geheim van Spookeiland, ben jij de eerste?

Jij bent de held in Cooper Hawke en Het geheim van Spookeiland. Deze game verdween vlak voor de releasedatum van de aardbodem… maar nu krijg jíj de kans het te spelen. Kun je de vijanden verslaan en de verborgen gebieden van het eiland ontdekken? Maak je eigen keuzes , los de puzzels op en je zult zien dat deze game levensgevaarlijke geheimen verbergt die niemand zich ooit had kunnen voorstellen.

Kraak de geheime code achterin voor een extra verrassing!

Spannend choose-your-own-adventure boek dat leest als een game!

コメント


bottom of page