top of page

Escape Room (10+) | Een Escape Room om de wereld te redden


Velen zijn er gek op, een Escape Room. Sander en ik hebben al menig escape room gedaan. Vaak wel met een goede afloop, soms ook met een iets mindere afloop. Als het niet goed afliep werd je bevrijd door de host van de Escape Room. Dat was een teleurstellend moment, want je had een beetje gefaald. Maar met het motto gedeelde smart is halve smart gingen we dan een colaatje drinken en was het weer oké. Maar stel je nou eens voor dat er een Escape Room is die iets minder vergeeflijk is. Namelijk dat als je het niet redt, je dat dan moet bekopen met je leven...


In Escape Room komt Ami binnen in een Escape Room waar ze door haar vader naartoe is gestuurd. De opdracht is om het Antwoord te vinden en om zo de wereld te redden. Maar een escape room doen om de wereld te redden lijkt niet zo waarschijnlijk. Dus gaat Ami de Escape Room in zonder grote verwachtingen. Wanneer ze wil beginnen, komen verschillende andere kinderen binnen: Adjoa, Min, Oscar en Ibrahim. Samen met hen besluit ze de Escape Room te gaan doen.


Eenmaal in de Escape Room lijkt het de moeilijkste Escape Room die ze ooit hebben gespeeld. Als Ami het tegen een schaakrobot opneemt, begint de boel in de fik te vliegen. In de brandende ruimte moet Ami onder druk winnen, maar als ze dat doet, breekt helemaal de paniek uit. Lukt het de vijf kinderen om de Escape Room levend te ontsnappen? Of zit er een groter addertje onder het gras? Hoe moeten ze door het doen van een Escape Room de wereld redden? Je leest het in Escape Room.


Escape Room is een razendspannend boek dat je meeneemt langs verschillende boeiende en interessante kamers en als je goed oplet, dan kun je misschien het raadsel van Ami oplossen. Want wat doet ze in hemelsnaam in zo'n Escape Room? Zeker als haar vader haar daar moedwillig naar toe heeft gestuurd.


Wat belangrijk is om te weten, is dat Escape Room geen doeboek is. Het is een leesboek over een Escape Room. Je hebt tegenwoordig een aantal Escape Room-boeken waar je door puzzeltjes te doen verder komt. Wil je zo'n boek? Lees dan bijvoorbeeld Unlock 1 of het andere Escape-boek van Veltman uitgevers. Desalniettemin is Escape Room wel een ongelooflijk spannend en meeslepend boek. Het was bij mij in één ruk uit.


Dus hou je van spannende boeken die op sommige momenten ook wel eng zijn? Dan is Escape Room wel een boek dat je moet proberen. De actie, maar ook de spanning en de dynamiek van de verschillende spelers, nemen je mee in het boek. Het is enorm luchtig geschreven en daarom is het vergefelijk dat er spelers geëlimineerd kunnen worden. Dus hou je van snelle, spannende actieboeken met een interessant plot, dan is Escape Room jouw boek! 

Dit boek raden wij aan voor...

...kinderen die houden van spannende en enge boeken

...een ieder die houdt van ingewikkelde puzzeltjes

...iedereen die ook in een brandende Escape Room wil ontsnappen

 

Omslag/Samenvatting

Op zoek naar het antwoord voordat het te laat is... Als Ami bij The Escape komt, denk ze dat het gewoon een spelletje is - de ultieme escaperoom met puzzels en opdrachten die ze moet uitvoeren voordat de tijd om is. Maar wanneer de Gastheer Ami en haar teamgenoten in de eerste kamer opsluit, krijgen ze al snel in de gaten dat dit geen gewone escaperoom is er dat er heel veel op het spel staat... Kunnen Ami en haar vrienden het antwoord vinden voordat het te laat is? Christopher Edge is de awardwinnende auteur van veertien kinderboeken, die in meer dan twintig talen werden vertaald. Hij groeide op in Manchester, en bracht een groot deel van zijn jeugd door in de bibliotheek, waar hij zijn eigen verhalen bij elkaar droomde.

Kommentare


bottom of page