top of page

Escape Room (8+) | Kun jij wel uit het museum ontsnappen?



Escape Room, Dr. Gareth Moore, Beatriz Castro, Cover, Veltman Uitgevers

Sander en ik zijn er gek op: Escape Rooms. Om opgesloten te zitten en door met puzzels en bepaalde toffe effecten te ontsnappen uit een enge kamer vinden wij enorm tof! Niet dat we er altijd even succesvol in zijn, maar het is een heerlijk gevoel te ontsnappen en de puzzels goed te hebben opgelost. Ook de vele uitmuntende special effects (zeker de nieuwere kamers) zijn enorm leuk om eens te ervaren! Nu is er zelfs een boek waarin je die spanning thuis kunt ervaren: Escape Room van Dr. Gareth Moore!


Escape Room begint met een spannende brief, waarbij de nieuwsgierigheid meteen toeslaat. Er staat dat het museum je hulp nodig heeft. Je besluit om om 8 uur naar het museum te gaan en gehoor te geven aan de brief. Als de deur opengaat sta je in een stoffig hok. Het avontuur is begonnen!


Je begint in de Egyptische Zaal en daar gaat het je al duizelen, want je ziet van alles bewegen met al die mummies en sarcofagen. Van daaruit ga je puzzelen. Achterin het boek vind je een aantal bladen met de dingen waarmee je moet puzzelen. Als je het antwoord hebt, kun je pas verder. Want met alle antwoorden uit een bepaalde ruimte kun je verder naar de volgende ruimte!


Het toffe is dat je door de universele puzzels steeds dichter bij de uitkomst van een ruimte komt. Daarnaast krijg je kort wat informatie over de verschillende tijden. Zo begin je bij de Egyptenaren en ga je verder naar de dino's, waarna je wordt ondergedompeld in de Vikingtijd. Door middel van het goed in elkaar zetten van de attributen, kom je achter de wonderlijke woorden en cijfers.

De mooie platen zijn geweldig met daarin oog voor bepaalde details die je kunnen helpen om het mysterie al voor het einde van het boek op te lossen. In ieder geval levert het veel plezier op en in de klas zou je het ook kunnen gebruiken als kinderen graag iets willen doen tijdens het lezen. Want om de puzzels uit te pluizen heb je de tekst wel nodig!


Kortom, dit boek is een echt succes als je graag wat doet tijdens het lezen. De aantrekkelijke puzzels en de goede hints helpen je goed door het boek heen. De mooie vormgeving maakt het boek helemaal af!


 

Dit boek raden wij aan voor...

... kinderen die graag puzzelen

... leraren die een klas vol met doeners heeft

... een ieder die geen angsten heeft voor mummies

 

Samenvatting/Omslag

Kun jij de puzzels oplossen en uit het museum ontsnappen? Je voetstappen echoën door de verlaten Egyptische zaal en er loopt een rilling over je rug. Je hebt het gevoel dat er iets niet klopt. Je voelt aan de deur, maar die wil niet open – je zit opgesloten... Snel! Denk goed na als je uit het museum wilt ontsnappen! Doe thuis een escaperoom met dit interactieve puzzelboek. In de envelop vind je vellen met voorwerpen om uit te drukken en in elkaar te zetten. Probeer daarna te bedenken welke van die voorwerpen je nodig hebt om de aanwijzingen te ontcijferen. Los de puzzels in de zes geheimzinnige museumafdelingen op – van woeste Vikingen tot angstaanjagende dinosaurussen! Dr. Gareth Moore is de auteur van tientallen hersentrainers en puzzelboeken voor kinderen en volwassenen. Beatriz Castro werd geboren in Spanje, en was als jong meisje altijd aan het schrijven en tekenen. Haar boeken verschenen bij allerlei internationale uitgevers.




Comments


bottom of page