top of page

Gabriel Avery – Zakkenroller eersteklas | Het voelt goed om slecht te zijn


Zodra je in het centrum van een stad komt, word je vaak gewaarschuwd voor zakkenrollers. En nee, dat zijn natuurlijk geen mensen die een zak, bijvoorbeeld een vuilniszak, op straat laten rollen waar je voor moet oppassen. Nee, dit zijn mensen die, zonder dat jij het doorhebt, je broekzak leeghalen. Dit is natuurlijk helemaal niet leuk, behalve voor de zakkenroller, althans, dat denk ik. In het boek dat ik heb gelezen is het rollen van zakken echter wél leuk, althans, voor de lezer.


Gabriel Avery is de zakkenroller die wij volgen in het verhaal. Gabriel belandt, na een rustige opbouw, op een wel heel bijzondere school: Roversborg. Een soort Zweinstein, maar dan voor criminelen. En zonder magie, pratende hoeden en bijzondere beesten. Roversborg is een school waar hij alles leert wat te maken heeft met criminaliteit. Hij leert freerunning om zich soepeler te bewegen en gemakkelijker te ontsnappen. Hij leert sloten openbreken, dingen te vervalsen en hoe je iets moet hacken.


Wat volgt is een écht verhaal. Een verhaal waarvoor de schrijver zijn tijd neemt om het te vertellen. Dit resulteert in een overzichtelijke kennismaking met de verschillende personages en jaargroepen die er zijn op Roversborg. Gabriel is de hoofdpersoon waar we ons allemaal in kunnen verplaatsen, Ade en Ede zorgen voor de humor, Amira slurpt al je sympathie op en Penelope is het interessante mysterie. Het verhaal biedt de lezer een rode lijn door middel van de schoolwedstrijd die jaarlijks wordt gehouden, namelijk het verdienen van punten om de Rooftrofee te winnen. En ‘de Grote Kraak’ is hierbij de grootste klapper! Naarmate het verhaal vordert, leer je steeds meer over de achtergrond van Gabriel en vormt zich, heel langzaam, een opzet naar een knallend einde én een vervolg!


Gabriel Avery – Zakkenroller eersteklas is geschreven door J.J. Arcano en is aan te raden voor iedereen die het heerlijk vindt om te verdwalen in een verhaal. Langzaamaan word je ondergedompeld in de wereld van Gabriel en Roversborg en uiteindelijk wil je niet meer terug naar je eigen wereld. Laat mama of papa maar zeuren dat jij je kamer op moet ruimen… Zakkenrollen met andere Gappies, dat is wat jij wilt doen! Wat ik moet vermelden, is dat dit boek het meest geschikt is voor sterkere lezers van 10+.

Inkijkexemplaar Gabriel Avery eersteklas zakkenroller
.pdf
Download PDF • 537KB
 

Ik raad dit boek aan voor…

…iedereen die ervan houdt om andersmans zakken te rollen …iedereen die geïnteresseerd is in een boeiend avontuur (met drama!) …iedereen die ervan houdt om verrast te worden

 

Samenvatting/omslag

Kun je een dief ooit echt vertrouwen? De twaalfjarige wees Gabriel Avery is een briljante zakkenroller. Een talent dat hij gebruikt om zijn dikwijls lege maag te vullen. Op een dag wordt hij gesnapt. Maar in plaats van te worden gearresteerd, wordt hij door de mysterieuze Caspian Rover uitgenodigd om naar Roversborg te gaan – een school voor toekomstige Robin Hoods. Daar worden leerlingen getraind in het openbreken van sloten, oplichterij en vervalsing, allemaal met de bedoeling om de strijd aan te knopen met slechte mensen en daarmee onschuldigen te helpen. Dit eerste jaar op Roversborg leert Gabriel heel veel over zichzelf, en over vriendschap, eerlijkheid en criminaliteit. Samen met zijn nieuwe vrienden Penelope, Amira, Ade en Ede zet hij alles op alles om de schoolwedstrijd ‘de Grote Kraak’ te winnen. En door alle mysteries die er rondwaren wordt het een jaar om nooit te vergeten! Maar kun je een dief ooit echt vertrouwen? En hoe meer Gabriel over zijn ouders te weten komt, hoe verwarrender het voor hem wordt…

Comments


bottom of page