top of page

Game Helden tegen de dino's (7+) | Een walhalla voor de gamende lezer


Het is de derde keer dat we van uitgeverij Billy Bones de gelegenheid krijgen om ons te verdiepen in een deel van Game Helden. Schrijver Marcel van Driel en illustrator Paco Vink kwamen in februari van dit jaar met Game Helden tegen de monsters, een debuut waarbij we kennismaakten met een viertal kinderen dat de beschikking kreeg over unieke superkrachten. Portalen maken, vreemde talen spreken en jezelf kunnen klonen passeerden allemaal de revue. Ook vliegen en supersterk zijn kwamen voorbij! Inmiddels zijn we al wat bekender met de personages en wordt er ditmaal afgereisd naar het Krijt. Slik.


Het verhaal begint nog zo onschuldig met Manú die een lekker spelletje ARK: Survival Evolved zit te spelen. De krullenbol vergeet volledig de tijd en dreigt te laat te komen voor de schoolbus. Uitgerekend deze dag staat er een uitje naar een dino park gepland, dus dat wil zeker Manú niet missen! In uiterste nood gebruikt hij zijn kracht om een portaal naar de bus te maken, waardoor hij toch op tijd is. Dit blijkt echter het begin te zijn van een avontuur waarbij het dino park wel heel echt lijkt te zijn...


Je hebt het wellicht al door, maar ook dit deel van Game Helden staat weer bol van de verwijzingen naar games die schrijver Marcel hoog op zijn lijstje heeft staan. Eerder moest onder andere Plants vs. Zombies er al aan geloven en nu is ARK een van de inspiratiebronnen gebleken. Aangezien ARK een regelrechte hit is bij menig basisschoolleerling, is het een feestje van herkenning wanneer lezers dit ook in hun leesboek voorbij zien komen. Zoals we inmiddels van de serie gewend zijn, staat ook dit boek bol van de kleurrijke illustraties. De kaft alleen al is een feestje waar Paco Vink een dikke pluim voor mag ontvangen.


Proeflezen? Klik dan op onderstaand bestand!

GameHeldentegendedinos
.pdf
Download PDF • 9.77MB

In de praktijk

Onlangs had ik contact met de schrijver Marcel over het feit dat ik zijn nieuwste deel meteen zou inzetten bij onze workshops. Onze workshops op basisscholen geven ons inzicht in de populariteit van boeken zonder dat er soms sprake is geweest van enige vorm van promotie. Hierdoor komen er zo nu en dan verrassende titels naar voren! Tijdens de werkvorm 'Boekendans', waarbij kinderen om een kring van stoelen dansen en eens in de paar minuten een nieuw boek in handen krijgen, waren drie stoelen bedekt met een deel van de serie Game Helden. In de twee groepen vier en twee groepen vijf die ik bezocht, was in elke groep Game Helden één van de smaakmakers die de evaluatiekring haalde. Het is het bewijs dat de titel en de illustraties al over genoeg aantrekkingskracht beschikken om ook twijfelaars in ieder geval een zetje in de goede richting te geven. En dat is waar we in het onderwijs zo'n behoefte aan hebben.

 

Ik raad dit boek aan voor...

...kinderen die van gamen houden.

...ouders en leerkrachten die op zoek zijn naar 'dat ene boek' dat een kind motiveert om te lezen

...gamers die eens willen weten of ronddwalen in ARK ook eens goed kan aflopen (weinig ervaring mee)

 

Samenvatting/Omslag

Na een schoolreisje naar een dinopark wordt de bus gekaapt door De Leeuwin, de grootste vijand van de Game Helden. Wanneer Manú de klas per ongeluk naar de prehistorie stuurt, moeten de Game Helden samenwerken met De Leeuwin en haar klonen. Maar dan stuiten ze op een woeste Spinosaurus! Lukt het de Game Helden om veilig terug te keren naar het heden? En kunnen ze De Leeuwin vertrouwen?コメント


bottom of page