top of page

Game Helden tegen de Piraten (7+) | Pirates of the Caribbean is er niks bij


Het is allemaal leuk en aardig om een stukje te typen over wat ik vind van Game Helden tegen de Piraten, maar uiteindelijk zijn het niet de critici die het boek moeten omarmen, maar de kinderen zelf. De kinderen die laptops, mobieltjes en tablets steeds vaker verkiezen boven een kinderboek. Tijdens onze workshops op de basisscholen laten we kinderen in aanraking komen met de allernieuwste kinderboeken om ze enthousiast te maken over lezen. Deze workshops bevestigen dat Game Helden in trek is. Game Helden tegen de Piraten is zonder twijfel een uitstekend vervolg van de succesformule.


Het is een 8.30 wanneer onze workshop op basisschool Jan Ligthart in Vlaardingen van start gaat. Vandaag stellen de kinderen een top drie samen van boeken waar ze enthousiast van worden. De boeken bekijken ze aandachtig, ze lezen een stukje en vellen een eerste oordeel. De activiteit vindt in drie rondes plaats. Elke keer krijgen kinderen weer de kans een nieuw boek te kiezen. Eén van de boeken die telkens zonder enige vorm van twijfel wordt gegraaid, is Game Helden tegen de Piraten.


In dit nieuwste deel van auteur Marcel van Driel en illustrator Paco Vink gaan de kinderen Raff, Puck, Manú en Phileine andermaal op pad om hun superkrachten voor de goede zaak in te zetten. Phileine ontvangt het dagboek van ene Bobbie Botjes, die van plan zou zijn om de Bloedsteen van Kapitein Bloedneus te stelen. De Bloedsteen geeft je onsterfelijkheid en dat is iets wat de aandacht van veel schurken trekt. Zo ook die van De Leeuwin, Leona, die al snel op de stoep staat. Zij wil de Bloedsteen in handen krijgen en heeft daar veel voor over...


Al snel vertrekken de Game Helden en Leona naar de 18e eeuw, waar de piraterij hoogtij viert. Aan de hand van het dagboek wordt er gezocht naar Bobbie en Kapitein Bloedneus, waarna het plan in gang kan worden gezet. Uiteraard willen de Game Helden Leona helemaal niet helpen en bedenken ze een plan om haar in de 18e eeuw achter te laten, maar of dat zo makkelijk gaat als gedacht is maar de vraag.


Game Helden tegen de Piraten is zonder twijfel het meest spannende en duistere deel tot nu toe. De kleurrijke en tegelijkertijd donkere illustraties van Paco Vink helpen daar goed aan mee. Ook dit deel staat weer bol van de afwisseling tussen, tekst, afbeeldingen en strips. Een feestje voor het oog en dus voor alle jonge kinderen die ook maar iets om gamen of piraten geven!

Proeflezen Game Helden tegen de piraten
.pdf
Download PDF • 5.71MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

...kinderen die van gamen houden.

...ouders en leerkrachten die op zoek zijn naar 'dat ene boek' dat een kind motiveert om te lezen.

...fans van de serie (niet nadenken, gewoon kopen)

 

Samenvatting / Omslag

De Leeuwin, de vijand van de Game Helden, heeft snode plannen: onsterfelijk worden met behulp van de bloedsteen. Ze dwingt de Game Helden terug in de tijd te gaan om de steen te stelen van Kapitein Bloedneus. Net als de vrienden de Leeuwin en Kapitein Bloedneus in de val proberen te lokken, doemt er een gigantisch zeemonster op... Lukt het de Game Helden om de slechteriken te stoppen?

Comments


bottom of page