top of page

Game Helden tegen de robots | Robotert de serie nog steeds goed?


gevecht in een rolstoel met robot

Tenzij je het afgelopen jaar onder een gigantische steen hebt gelegen, ben je bekend met de serie Game Helden van Marcel van Driel, Paco Vink en uitgeverij Billy Bones. De uitgeverij en de twee heren sloegen de handen ineen om een serie te produceren voor de lezers van een wat jongere leeftijd. Het doel daarvan? Lekker lezen! Laagdrempelige boeken creëren die aansluiten op de belevingswereld van de (zorgwekkende) steeds minder lezende jeugd. Waar we ons geen zorgen over hoeven te maken, is de populariteit van gamen. Vandaar dat deze populaire hobby bij uitstek geschikt was om de rode draad te vormen voor deze serie.


De serie Game Helden vertelt ons over de helden Raff, Manú, Puck en Phileine die in het eerste deel de beschikking kregen over superkrachten. Raff kan bijvoorbeeld alle talen spreken, terwijl Phileine zichzelf kan klonen. Dit kan allemaal niet onbeperkt, want er staat een energiemeter op de armen van de kinderen. Een energiemeter die ze al meerdere malen in het nauw heeft gedreven.


Het verhaal in dit nieuwe deel begint allemaal nog leuk en aardig met een potje lasergamen, maar al gauw zit de spreekwoordelijke stront aan de knikker: Blob de Blaag is gestolen. Ontvoerd, beter gezegd. Dat kan natuurlijk alleen maar de schuld van De Leeuwin zijn. Maar hadden de Game Helden daar niet mee afgerekend in het vorige deel? Hoe zit dat nu precies?


In ieder geval moet de reis naar New York worden gemaakt, want daar lijkt de Ditto-achtige Blob te zijn opgesloten. Het hoofdkwartier van de Leeuwin wordt echter streng bewaakt door, je raadt het al, robots. Zijn de vier Game Helden in staat om Blob te bevrijden van de Leeuwin en dit keer misschien wel echt voorgoed met haar af te rekenen?


Game Helden tegen de robots staat weer bol van de verwijzingen naar films en games die Marcel van Driel maar al te graag in deze serie verstopt. Het boek borduurt verder op de weg die de serie is ingeslagen: actie en humor in een hoog tempo, omhuld in een maatpak dat door Paco Vink hoogstpersoonlijk is aangemeten. Ook dit deel bouwt weer naar een heerlijke climax toe waar jonge fans van Pacific Rim of Avatar hun vingers bij zullen aflikken. Persoonlijk blijft na het lezen van dit deel het tweede deel, Game Helden tegen de zombie-cowboys, nog altijd mijn absolute favoriet. Verder is dit boek simpelweg een prima vijfde deel dat de fans zeker zal kunnen bekoren.

 

Ik raad dit boek aan voor...

...ouders en leerkrachten die hét boek zoeken om gamende kinderen aan het lezen te krijgen.

...moeilijke lezers die graag veel afbeeldingen hebben ter ondersteuning.

...ouders die de film Taken hebben gezien.

 

Samenvatting/Omslag

Superschurk de Leeuwin heeft Blaag de blob van Raff gestolen! Om hem te redden, teleporteren de Game Helden naar haar hoofdkwartier in New York. Daar worden ze niet alleen opgewacht door een robotloeger, maar ook door een vreselijk wezen. Eentje die hen wel heel erg bekend voorkomt... Lukt het de Game Helden om Blaag te redden uit de klauwen van de Leeuwin?

Comentários


bottom of page