top of page

Game Helden tegen de zombie-cowboys (7+) | Hét alternatief voor gamen!


Wie mijn bespreking van Game Helden tegen de monsters las, weet al dat ik enthousiast ben over deze serie voor beginnende lezers. Games en kinderen gaan vandaag de dag goed samen en zijn wellicht toch nog wat ondervertegenwoordigd in de kinderboekenwereld. Dat het eerste deel van Game Helden goed verkocht, is een bevestiging van het feit dat Marcel van Driel, Paco Vink en Billy Bones een gat in de markt hebben gevonden. Met deel twee van de serie, Game Helden tegen de zombie-cowboys, is de vraag of er alle reden is om ook een tweede deel aan te schaffen. Je leest het hier!


Mijn bespreking van het eerste deel was niet louter positief. Naar mijn smaak mochten de vechtscènes iets minder chaotisch. Mijn gebeden lijken te zijn verhoord, want als er één middenbouwboek is dat lekker wegleest, dan is het dit boek wel! In Game Helden tegen de zombie-cowboys volgen we wederom Raff, Puck, Manú en Phileine die de beschikking krijgen over superkrachten. Blaag de Blog van het eerste deel is ook weer van de partij, een soort Ditto van Pokémon voor de kenners. Al snel komen de avonturiers in het Amerikaanse Wilde Westen terecht, waar de cowboys niet helemaal zichzelf zijn...


Mysterieuze octopussen hebben namelijk de bevolking omgetoverd tot zombies. Tentakels worden in oren gestoken, waarna de levendige blik verdwijnt en er alleen nog maar één lekkernij is: 'BRAINS!'. Het is aan de helden om te zorgen dat de cowboys hun leven weer terugkrijgen en de mysterieuze octopussen worden verslagen. Er volgt dan ook snel een achtervolging die wordt afgesloten zoals we dat van een echte game verlangen: met een eindbaas!

Game Helden tegen de zombie-cowboys is niet alleen een heerlijk geschreven verhaal, maar is daarnaast ook prachtig vormgegeven door de talentvolle Paco Vink. De kleurrijke illustraties maken het boek een prachtexemplaar om in de kast te hebben en zal menig jonge lezer vanaf groep 4 enthousiast maken. Het feit dat het verhaal zo nu en dan een kort stripje kent, zorgt voor een verrassend extraatje voor de lezer.


Daar waar ik bij het eerste deel dus nog wel hele lichte twijfels had, daar ben ik inmiddels helemaal om. Dit is een boek dat ervoor kan zorgen dat jonge kinderen (weer) van lezen gaan houden. Daarom is dit boek dan ook een Leesdetectives Aanrader! Wanneer vader of moeder eventjes wil dat je niet naar een beeldscherm staart, is er nu een alternatief!

 

Wij raden dit boek aan voor...

...lezers die van gamen houden

...beginnende lezers die een langer verhaal willen

...de echte zombiejagers onder ons!

 

Samenvatting / Omslag


De Game Helden hebben niet alleen de monsters verslagen, ze hebben hun superkrachten uit de game meegenomen naar de echte wereld! Puck kan vliegen, Phileine kan zich verdubbelen en Raff praat met Blaag de Blob. Wanneer Manú zijn krachten uitprobeert, opent hij per ongeluk een portaal naar het Wilde Westen. Daar zien ze hoe een zombie-cowboy een paard aanvalt. Wanneer ze het dier proberen te redden, sluit het portaal achter de Game Helden. Samen met Blaag de Blob moeten de helden het opnemen tegen de zombie-cowboys en hun meester: het woeste tentakelmonster.

Commentaires


bottom of page