top of page

Gekke Goden en de Olympische Spelen | Het ontstaan van de raarste Olympische spelen ooit


Gekke Goden, De Olympische Spelen, David Slavin, cover

De Olympische Spelen zijn begonnen! Dus pakken we vandaag uit met een boek over de Olympische spelen, Gekke Goden en de Olympische Spelen. De Olympische Spelen bestaan al een hele lange tijd. 776 voor Christus was de allereerste keer dat er een Olympische Spelen werd gehouden ter ere van de God Zeus. Deze werd later door de Romeinen afgeschaft om vervolgens in 1896 weer op te duiken. Sinds die tijd zijn de Spelen niet meer weg te denken uit onze sportkalender. Maar wisten jullie ook dat je hard kunt lopen en dan kunt winnen door een enorme wind te laten?


Gekke Goden en de Olympische Spelen is het derde deel uit de reeks van De Gekke Goden. David Slavin maakte een hit van de eerste twee delen en wij denken dat deel drie ook geliefd zal zijn bij de echte graphic novelfans. Het gaat over Kakdonis. Hij is de zoon van Freya en Zeus en zijn tweelingbroer Adonis is geliefd vanwege zijn looks en zijn kracht. Kakdonis moet het hebben van zijn kneuzerigheid, tact en toch ook wel slimmigheidjes. Maar niemand kent Kakdonis echt. Op een dag krijgen de helden een uitdaging van de Romeinse Goden om een potje touw te trekken.


Uit de bus verschijnen na een paar dagen de Romeinse goden Venus, Apollo, Neptunes en Hercules. Na een list van Apollo tegen Adonis, winnen de Romeinen. Iedereen is teleurgesteld en bovenal Zeus. Hij daagt zijn Romeinse tegenwicht uit tot de Olympische Spelen, met als inzet: de berg Olympus. Kan Kakpollo een manier verzinnen waardoor de Grieken Olympus niet verliezen? Of zal de berg straks volstaan met legioenen, aquaducten en wegen?


Gekke Goden en de Olympische spelen is een echte graphic novel met grappige plaatjes, soms grappige stripjes tussendoor en hele idiote situaties. Het verschil met bijvoorbeeld een Leven van een Loser is dat er bij Gekke Goden ook een goed verhaal staat met een probleem en een oplossing. Ook komen er een aantal Goden langs die bekend zijn. Ook de onbekendere Goden komen aan bod. Laat je meevoeren in dit knotsgekke verhaal over het ontstaan van de Olympische Spelen.


 

Dit boek raden wij aan voor...

... lezers die houden van graphic novels

... lezers die houden van grappige verhalen met veel poep, pies en boeren

... lezers die ook niet zo graag gesponsord worden

 

Samenvatting/Omslag


Alle delen zijn los van elkaar te lezen. Kakdonis en zijn vrienden zijn niet wat je noemt atleten. Dus als hun school uitgedaagd wordt om mee te doen aan een sportcompetitie reageren ze niet enthousiast. Ze moeten het opnemen tegen de leerlingen van de Romeinse school aan de andere kant van de Olympusberg. Alsof dat niet al erg genoeg is, laten Zeus en zijn Romeinse tegenhanger, Jupiter, zich te veel meeslepen door de wedstrijd en zetten de berg in als prijs. Zullen de Gekke Goden een manier vinden om samen te werken met Kakdonis’ perfecte broer Adonis en zijn atletische vrienden om de Romeinen te verslaan, of moeten ze hun bergtop voor altijd verlaten?


留言


bottom of page