top of page

Gekke Goden en de Olympische Spelen | Het ontstaan van de raarste Olympische spelen ooit


Gekke Goden, De Olympische Spelen, David Slavin, cover

De Olympische Spelen zijn begonnen! Dus pakken we vandaag uit met een boek over de Olympische spelen, Gekke Goden en de Olympische Spelen. De Olympische Spelen bestaan al een hele lange tijd. 776 voor Christus was de allereerste keer dat er een Olympische Spelen werd gehouden ter ere van de God Zeus. Deze werd later door de Romeinen afgeschaft om vervolgens in 1896 weer op te duiken. Sinds die tijd zijn de Spelen niet meer weg te denken uit onze sportkalender. Maar wisten jullie ook dat je hard kunt lopen en dan kunt winnen door een enorme wind te laten?


Gekke Goden en de Olympische Spelen is het derde deel uit de reeks van De Gekke Goden. David Slavin maakte een hit van de eerste twee delen en wij denken dat deel drie ook geliefd zal zijn bij de echte graphic novelfans. Het gaat over Kakdonis. Hij is de zoon van Freya en Zeus en zijn tweelingbroer Adonis is geliefd vanwege zijn looks en zijn kracht. Kakdonis moet het hebben van zijn kneuzerigheid, tact en toch ook wel slimmigheidjes. Maar niemand kent Kakdonis echt. Op een dag krijgen de helden een uitdaging van de Romeinse Goden om een potje touw te trekken.


Uit de bus verschijnen na een paar dagen de Romeinse goden Venus, Apollo, Neptunes en Hercules. Na een list van Apollo tegen Adonis, winnen de Romeinen. Iedereen is teleurgesteld en bovenal Zeus. Hij daagt zijn Romeinse tegenwicht uit tot de Olympische Spelen, met als inzet: de berg Olympus. Kan Kakpollo een manier verzinnen waardoor de Grieken Olympus niet verliezen? Of zal de berg straks volstaan met legioenen, aquaducten en wegen?


Gekke Goden en de Olympische spelen is een echte graphic novel met grappige plaatjes, soms grappige stripjes tussendoor en hele idiote situaties. Het verschil met bijvoorbeeld een Leven van een Loser is dat er bij Gekke Goden ook een goed verhaal staat met een probleem en een oplossing. Ook komen er een aantal Goden langs die bekend zijn. Ook de onbekendere Goden komen aan bod. Laat je meevoeren in dit knotsgekke verhaal over het ontstaan van de Olympische Spelen.