top of page

Gepikt | Als een eierdief in de nacht

Ik wandel veel en wanneer ik wandel zie ik ze erg veel: open eierschalen die op de grond liggen. Ze hebben de mooiste kleuren, van lichtblauw tot compleet wit naar bruin en sommige eieren hebben zelfs een wirwar aan mooie kleuren. Ik wil dan altijd weten hoe die schalen opengemaakt zijn. Zijn het de vogels zelf die eruit gekomen zijn, of heeft een ander roofdier het ei kapot gegooid? Natuurlijk hoop je dan op het eerste, al is het tweede ook wel onderdeel van de natuurlijke gang van zaken. Echter is er nog een derde manier waarop een ei niet kan uitkomen en dat komt door mensen die eieren verzamelen. Dit is nu strafbaar, maar er zijn mensen die daar lak aan hebben!


Twitch heeft eindelijk met Jack een slechtvalknest gevonden en ze zijn daar ontzettend verheugd om. Jack is namelijk gek op roofvogels en dus was hij net zo verheugd als Twitch toen hij zag dat ze eieren gelegd hebben. Als op een avond Twitch gaat kijken bij het nest, ziet hij dat de politie gearriveerd is. Zij beklimmen de torteltop naar het nest en zien dan dat het nest leeg is. Als de Twitchers het nest zien, met maar 1 half uitgekomen vogeltje is het hen duidelijk: er is een eierdief.


In Poeldal is er op dat moment een viswedstrijd gaande en Ava en Tippi (bekend uit boek 1: Twitch), komen met de trein naar de Twitchers toe. Het is namelijk Paasweekend. Als zij onderzoek doen naar de vissers voor de viswedstrijd, want zij zijn de hoofdverdachten, vinden ze een aantal verdachten. Dit levert een groot spectaculair verhaal op, waarin Jack de echte feiten wil achterhalen en Twitch zeker is wie het heeft gedaan. Dit leidt tot frustraties, zeker als Twitch zelf wordt geframed en wordt opgepakt. Kortom: wie is die eierdief? Je leest het in het derde deel van Twitch: Gepikt.


Gepikt is een ouderwetse whodunnit van M.G. Leonard, die vooral met Dader op het Spoor de koningin is geworden van de whodunnits voor kinderen. Het is heel realistisch beschreven en het boek zit vol met wendingen en plottwisten die je op het verkeerde been zetten. Uiteindelijk had ik vlak voor het einde van het boek door wie het heeft gedaan, maar door mijn recente ervaringen hoeft dat niets te betekenen. Kortom, Gepikt is weer een fantastisch deel in de serie over de echte vogelaar en voor de fans van Twitch.
Inkijkexemplaar - Twitch
.pdf
Download PDF • 1.24MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

... kinderen die gek zijn op spannende avonturenboeken en whodunnits

... een ieder die gek is op vogels en natuur

... iedereen die zijn verrekijker ook liever niet kwijtraakt


 

Samenvatting/Omslag

Het slechtvalkennest in het Avesbos wordt beroofd. Wie steelt er vogeleieren?

Twitch, Jack en hun vrienden proberen de schurk te vangen, maar ze raken verstrikt in een gevaarlijk kat-en-muisspelletje.

Kunnen ze zichzelf redden en de eierdief tegenhouden?

Σχόλια


bottom of page