top of page

Guinness World Records 2022 | Hét leesmotivatieboek voor jouw klas


Guinness, world, records, 2021, de Fontein, cover

Waar is de milieuverandering het meest zichtbaar? Wie is de laatste die op de maan heeft gestaan? Wat is het record voor het oplossen van een Rubik's Kube in 1 hand? Waar staat de grootste modelspoorbaan? Wat is de snelst verkopende RPG game? Waar staat het grootste wetenschapsmuseum? Wat is de langste reis op een elektrische skateboard? Op al deze vragen kun je antwoord krijgen in Guinness World Records 2022.


In Guinness World Records 2022 staan alle prestaties die er behaald zijn door verschillende mensen en natuur. Het boek is opgebouwd (net als vele informatieboeken) in verschillende categorieën. Milieu, natuur, mensen, recordologie, avonturiers, wetenschap en technologie, maatschappij, jonge presteerders, kunst en media en sport. Daaronder kun je alle records vinden. Het boek staat boordevol prachtige platen, toffe foto's en een prachtig geïllustreerde voorkant. Het boek is werkelijk een lust voor het oog.


Ook in voorgaande jaren is het Guinness World Records een boek dat vooral door veel jongens wordt opgepakt. Veel jongens zijn bezig met de beste en de grootste te zijn. Dat maakt dat het perfect past in de ontwikkeling van pre-pubers. Een must dus in je klas vol jongens en om jongens echt aan het lezen te krijgen. Iets wat vaak een opgave is. Natuurlijk generaliseer ik hiermee, want er zijn ook heel veel feiten die meiden interessant vinden.


Het boek lijkt wel uitgebreid ten opzichte van het Guinness World Records 2021. Hierin zitten ook vele feitjes over corona en staan er nog uitgebreidere feiten over milieuvervuiling. Dus niet alleen prestaties van mensen is van belang, ook wat de natuur ons voorschotelt is belangrijk in dit boek.


In de klas zou ik Guinness World Records gebruiken om bijvoorbeeld opzoekvaardigheden uit te leggen. Deze encyclopedie aan records heeft een prachtig opgebouwde inhoud en een uitgebreid register. Het aanleren van opzoekvaardigheden is een SLO deeldoel en daarbij kun je dit boek prima gebruiken. Daarnaast is het boek een aanrader als het gaat om promotie. Ieder jaar (in boven- en middenbouw) wordt dit boek kapot gelezen en zo zorg je er natuurlijk ieder jaar weer voor dat je de nieuwste in de klas of schoolbibliotheek hebt liggen.


 

Dit boek is voor...

...feitenvreters

...kinderen die gek zijn op de grootste en de beste

... leraren die hun kinderen met een tof boek, willen uitleggen wat een inhoud en register is

 

Samenvatting/Omslag


'Ontdek de wereld om je heen’ in deze editie van Guinness World Records. Het allerbeste cadeauboek voor het hele gezin. Succes verzekerd! Dé jaarlijkse sensatie voor jong en oud: Guinness World Records 2021 bevat weer duizenden verbazingwekkende records. Maak in deze spiksplinternieuwe Nederlandse editie kennis met de meest verbluffende en illustere recordhouders. Ontdek hoe zij de top bereikten. De compleet nieuwe editie 2021 bevat duizenden verbluffende records en barst uit zijn voegen van de sublieme foto’s. ‘Ontdek het heelal’ staat centraal in deze editie. De vormgeving ondersteunt het thema met kaarten, loupes en een spectaculaire augmented reality; er valt ongelooflijk veel te ontdekken. Daarnaast besteedt het boek uitgebreid aandacht aan gaming en videogames. Het allerbeste cadeauboek voor het hele gezin. Succes verzekerd! Toon minder


Comments


bottom of page