top of page

Halloween Special | De engste serie ooit

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Je komt buiten en ziet het al snel. Met spinnen en pompoenen versierde huizen, kinderen met meer en meer kostuums van rare wezens die niet bestaan (of toch wel?) en een bak met snoep. Het is Halloween. Uiteraard willen wij als Leesdetectives ook ons steentje bijdragen aan deze gruwelijke feestdag. Daarom wijzen wij jullie vandaag op niet één boek, maar een hele serie: De Engste Serie ooit van Tjerk Noordraven!


In een vierdelige serie neemt de schrijver je mee op reis langs bloeddorstige vampiers, driekoppige honden, wandelende mummies en vele huiveringwekkende situaties. In deze special lopen wij alle vier de delen één voor één langs. Natuurlijk met zo min mogelijk spoilers, maar vooraf willen we je toch een kleine waarschuwing geven ;-)


De Engste Serie Ooit Het Nieuwe Spookhuis

De engste serie ooit - Het nieuwe spookhuis


Het verhaal begint op een kermis. Je zult je waarschijnlijk afvragen: "Een kermis? Maar dat is toch helemaal niet eng?" Dat is ook zo, totdat Nera zich realiseert dat het gewone spookhuis waarin zij en haar vader superhard werken ineens niet meer zo eng wordt gevonden door de bezoekers. De oma van Nera verklaart dat als iets niet meer eng is, de mensen iets engers hebben ontdekt. Na enig onderzoek komt Nera uit bij een tent met daarin een sater (Eus), een mummie (prins Toet) een driekoppige hond en een vampier (Dragos). Hoe komen die wezens daar? Wat kunnen die wezens en hoe kan Nera er voor zorgen dat ze vrij komen? Het vormt samen een begin van een spannende serie!
De engste serie ooit - De Transsylvanië Express

De Engste Serie Ooit De Transsylvanië Express

Het tweede deel van de engste serie ooit is een avontuur. Nera en haar maatjes gaan terug naar de geboortegrond van Dragos: Transsylvanië. Daar is een oppervampier Graaf Dracula de baas. Hij bepaalt dat alle oudst geborene kinderen vampiers moeten worden. Dragos is ooit gestolen terwijl hij geofferd zou worden door Graaf Dracula. Nu zijn zijn ouders opgesloten omdat Dracula gelooft dat zij daar verantwoordelijk voor zijn. Ze stappen op de trein voor het meest enerverende treinritje ooit. Ze raken elkaar kwijt en dat maakt het er niet gemakkelijker op. Kan Dragos zijn ouders redden? Dit verhaal gaat over verzet en komt ondertussen terecht in de meest nare plekken. Bijvoorbeeld in een dierentuin met (je gelooft het niet) wolfdieren. Supereng!

De engste serie ooit - De Horrorhoeve

De Engste Serie Ooit De Horrorhoeve

Als Dragos het vertrouwen wint van graaf Dracula,

komt hij Seb tegen. Seb is ook een zoon van de graaf en samen fantaseren ze erover om in ieder land op de wereld mensenbloed te proeven. Al gauw komt Dragos erachter dat hij niet ongevoelig is voor mensenbloed en gladde lange nekken, maar dat wanneer hij echt wil happen, hij telkens aan Nera moet denken. Hierdoor verpest hij een tripje met Seb en dit wordt bijna Sebs dood. Wanneer Dracula hen redt, besluit Dracula Dragos niet langer te kunnen vertrouwen en hij gooit hem weer in de kerker. Weet Dragos zich nog een tweede keer te redden? Kan het verzet hem helpen? Kan Nera nog iets voor Dragos betekenen? Hoe kan hij ooit afkomen van die verschrikkelijke graaf Dracula? Deel drie bestaat uit invasies, verzetsplannen en meesterlijke afleidingsmanoeuvres. Een ontzettend spannend verhaal dat binnen een paar uur uit is, omdat je het niet meer kan wegleggen!


De engste serie ooit - Het schedelrijk

De Engste Serie Ooit Het Schedelrijk

Wanneer Dracula gevlucht is naar Frankrijk, rest Dragos maar één ding: de klus afmaken en de graaf achterna reizen. De hoofdpersonages komen al snel in Parijs terecht. In Frankrijk zitten tot Nera's, Dragos', Eus' en Toets schrik ook woeste weerwolven en meedogenloze vampiers. Wanneer ze een vampier verslaan komen ze er al snel achter waar Dracula zich heeft verstopt. In de grafkelders van de grote stad Parijs. Daar moeten ze driekoppige honden, bloeddrinkende ratten en een arena doorstaan. Lukt dit? Of falen de helden dit keer wel?


Zoals jullie lezen is dit echt de engste serie ooit en om alvast vooruit op de feiten te lopen, Tjerk Noordraven is van plan een 5e deel te schrijven. De engste serie ooit komt langs wonderlijke wezens en mysterieuze plekken. De hoofdpersonen komen continu in de meest hachelijke situaties terecht, waarin ze flink op de proef worden gesteld. De serie biedt veel spanning en gevechten. Door de vele uiteenlopende vaardigheden van de personages, heeft iedereen zijn eigen rol in de verhalen van de serie.


Dus ben je een echte griezelfanaat, hou je van rare wezens en van bloedstollende scènes? Dan is dit echt een reeks voor jou. We beloven jou spanning, avontuur en ontzettend veel enge momenten. De boeken lezen lekker weg en zijn dus zo uit. Is dit de engste serie ooit? Voor kinderen zeker wel! Griezel maar lekker mee met de bloeddrinkende vampiers, hersenetende zombies en klauwende weerwolven.


Comments


bottom of page