top of page

Het boek vol fauten | Maak het of kraak het als voorlezer

Een boek voorlezen is een vak apart. Een gedegen voorbereiding zorgt ervoor dat je een verhaal echt tot leven kan brengen. Toch is het voorbereiden van een voorleessessie lang niet iets dat veel gebeurt. Jammer, want het kan zoveel opleveren. Het kan net die boost geven voor een onbegrensde leesmotivatie binnen jouw klaslokaal. Er bestaan ook boeken die zonder voorbereiding helemaal niet uit de verf komen. Een van die boeken is Het boek vol fauten, dat jou als voorlezer alle tools biedt, maar je moet ze wel aannemen.


Dit oorspronkelijk uit het Engels vertaalde prentenboek laat jou als voorlezer wat dingetjes uitleggen aan een boekenlegger, die het enige personage is in het prentenboek. Je maakt de boekenlegger hoofdzakelijk wijs dat dingen anders klinken in het boek dan dat ze in het echt klinken. Zo zou een bloem het geluid 'Tjoeke Tjoeke Tuut Tuut' maken en een olifant 'Ding-dong'. De boekenlegger (een personificatie van de luisteraar) is het daar totaal niet mee eens. Hij gaat in verweer. Hoe dat uiteindelijk afloopt, is iets wat je zelf moet gaan ontdekken.


Het prentenboek zal, mits goed voorgelezen uiteraard, voor veel hilariteit zorgen bij de kleuter. Mocht je een zoon, dochter of kind in de groep hebben die al redelijk kan lezen, dan zou je het als een soort dialoog kunnen voorlezen. Ook dit is een zeer leuke toepassing van het boek. Kortom, je kunt met Het boek vol fauten twee kanten op!

 

Ik raad dit boek aan voor...

...volwassenen die willen oefenen met voorlezen.

...leerkrachten en ouders die het leuk vinden om een dialoog te lezen (doen!)

...iedereen die zelf ook de nodige bizarre humor heeft.

 

Samenvatting/Omslag


Wat als de verteller van het boek dat je leest gewoon ... ONGELIJK heeft?! Dit hilarische boek van de auteur van de ‘Krijtjes’-boeken laat je corrigeren wat je leest – en hardop lachen.


Zeggen fietsen KUKELEKUU? En roepen brandweermannen DING DONG voordat ze een brand blussen? Als je het de verteller van dit prentenboek vraagt wel. Gelukkig zijn er andere personages om hem weer op het rechte pad te brengen...


Met heldere, gewaagde illustraties zal dit bijzonder grappige verhaal kinderen en volwassenen zeker aan het lachen maken.


Want een bloem doet tjoek-tjoeke-tuut-tuut. Toch? Toch?

コメント


bottom of page