top of page

Het geweldige GROTE MENSENboek | Niet verder vertellen, alle geheimen over volwassenen ontrafelt


Julie de Graaf, Het geweldige grote mensen boek, Lannoo, cover

Als kind begreep ik er niks van. Mijn ouders mochten alcohol drinken bij de vleet en ik mocht niet eens een slokje. Daarnaast mocht ik niet te veel chips eten, aten we maar één keer in de week patat, moest ik vroeg naar bed en moest ik ook nog mijn tanden poetsen. Nu weet ik dat mijn ouders dat deden voor mij. Echter vond ik het altijd lastig, want mijn ouders waren zelf ook niet altijd onberispelijk. Ook zij scholden wel eens of vielen in slaap op de bank en hoefden dan niet naar bed, omdat slapen op de bank 'slecht was voor je rug.' Hoe zit dat precies? Dat legt Julie de Graaf uit in Het geweldige GROTE MENSENboek.


Het geweldige GROTE MENSENboek bestaat uit 4 delen: Zo zien ze er uit, Dit doen ze de hele dag, Zo voelen ze zich en Hier denken ze aan. In deze vier delen staat alles uitgelegd wat je als kind moet weten. Julie de Graaf memoriseert eigen verhalen uit haar jeugd, maar geeft ook tips om ouders om de tuin te leiden. Ook geeft ze in vakken een aantal geheimen weer, waar wij grote mensen aan doen.


Met grote hilariteit vertelt Julie de Graaf over het zijn van grote mens. Wist je bijvoorbeeld dat een groot mens nooit meer buiten speelt, tenzij het een groot evenement is? Zie bijvoorbeeld het tomatengooifestival in Italië of een enorm groot kussengevecht in Amerika. Dus geeft ze de tip: Als je met een groot mens wil buitenspelen, maak er een groot evenement van en dan is het minder raar. Ook vertelt ze over serieuzere zaken zoals depressies en burnouts, maar ook geaardheid. Het grappige is dat de Graaf iedere keer wel een klinkslag vindt die hilarisch is.


In mijn groep is het een ware hit geworden. Ik had er een deel uit voorgelezen (het deel over leugentjes om bestwil) en iedereen vond het grappig. Nadat Ivy (bedankt!) het heeft gelezen, wilde veel kinderen dit boek lezen. Want er stonden beestachtig toffe geheimen over volwassenen in. Kortom: Het geweldige GROTE MENSENboek is een enorme hit voor jong en groot!


Inkijkexemplaar Het geweldige grote mensenboek
.pdf
Download PDF • 3.47MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

... kinderen die houden van grappige informatieboeken

... een ieder die wil weten wat er omgaat in het brein van volwassenen

... iedereen die ook graag de "grote mensen - kleine leugentjesbingo' wil spelen

 

Samenvatting/Omslag

Grote Mensen zijn best raar. Ze zijn bezig met koffie drinken en de vraag of jij wel genoeg gestoomde broccoli eet. Ze willen 'tijd voor zichzelf', maar gaan nooit eens lekker spelen. En terwijl ze zelf vastgekleefd zitten aan hun mobieltje, doen ze moeilijk over jouw schermtijd. Super-oneerlijk!

In dit boek lees je hoe je met Grote Mensen kunt omgaan en ontdek je hoe je ze kunt laten doen wat JIJ wilt.

Comments


bottom of page