top of page

Het is maar een spel | Deze app wil je niet, echt niet...


Iedereen weet anno 2023 wel wat een app is. De afkorting van het woord applicatie is zo ingeburgerd dat steeds meer websites een alternatieve app hebben. Apps zijn niet altijd om dingen te regelen of bij te houden, want games vallen natuurlijk ook onder apps. Fortnite is daarin een veel gedownloade app, maar Fortnite is natuurlijk niet eng. Beatrice in het boek Het is maar een spel is streamer en zoekt een game die wél eng is. Daarvoor valt haar oog op de app [DARK]room, een app waar iedereen haar nog zo voor waarschuwde...


Beatrice is geen populair kind op haar school. Ze heeft wel Rochelle, een vriendin die haar wel ziet staan, maar verder is het een verlegen bestaan met de nodige pestkoppen in de buurt. Samen met Rochelle heeft ze een echte hobby, namelijk games streamen. Niet zonder doel, want de dames willen graag veel abonnees en daarmee geld verdienen. Dit loopt nog voor geen meter. Kijkers vinden de content maar saai. Daarom zoekt Beatrice een indie-game, een game van een kleine ontwikkelaar met een bescheiden budget. Een game die nog niet veel gestreamd is. Ze komt op fora terecht waar gesproken wordt over [DARK]room. Nou ja, gesproken... er wordt vooral voor gewaarschuwd.


De app zou namelijk levensgevaarlijk zijn en al de nodige slachtoffers hebben gemaakt. Het spel zou geesten vrijlaten in jouw directe omgeving, die je vervolgens met een camera zult moeten vastleggen. De app zou je echter nooit met rust laten. Beatrice twijfelt, maar nadat ze voor de zoveelste keer wordt gepest, besluit ze het roer om te gooien. Ze moet iets stoers doen om populair te worden. De app wordt gedownload...


Al snel blijkt dit een fout te zijn geweest. Tijdens een van haar eerste streamingsessies komt ze in aanraking met de eerste geest, genaamd 'De Verslindster'. Maar is dit wel een geest die alleen in de app leeft? Ze dacht haar toch echt te kunnen voelen en horen...hoe loopt dit af?


Het is maar een spel is zonder twijfel één van de sterkste delen van de serie Horrorland tot nu toe, zo niet de sterkste. Het verhaal kent met de verschillende geesten interessante situaties die telkens tot heftige confrontaties leiden. Daarnaast sluit het thema van streamen en gamen naadloos aan op de belevingswereld van veel basisschoolkinderen. Dit komt net wat dichterbij dan de Amerikaanse insteek die de boeken van K.R. Alexander (logischerwijs) nog wel eens hebben. Denk daarbij aan de Amerikaanse high schools en dagelijkse gebruiken. Na het eerder verschenen Escape, dat wat meer op de actie was gericht, is dit weer een echt horrortitel die de naam van de serie eer aan doet!

Inkijkexemplaar Het is maar een spel
.pdf
Download PDF • 348KB
 

Ik raad dit boek aan voor...

...lezers die houden van griezelen

...de gamers die een spannend boek zoeken

...lezers die denken dat boeken niet eng kunnen zijn...

 

Samenvatting / Omslag


Beatrice wil graag meer volgers op haar streamingkanaal. Ze hoopt dat de game DARK[room] daarbij zal helpen. Sommige gebruikers zeggen dat de game supercool is. Andere zeggen dat hij supergevaarlijk is. Het concept lijkt simpel: je hebt zeven dagen om zeven geesten te vangen met je camera. Maar al snel blijkt dat de game de geesten écht heeft losgelaten. En stoppen met spelen is geen optie. Haar volgers denken dat Beatrice de angstaanjagende achtervolgingen verzint. Maar dat is niet zo. Ze vecht voor haar leven!


Comments


bottom of page