top of page

Het meisje dat een panter kwijt was | Een herkenbaar, maar vermakelijk avontuur


De boeken van Nizara Farook hebben mijn aandacht snel weten te trekken door hun onmiskenbare en prachtige kaften. Het begon allemaal met Het meisje dat op een olifant ontsnapte, wat werd vervolgd door De jongen die met een walvis zwom. In beide verhalen speelde het dier in de titel een belangrijke rol in het verhaal. Dit is dan ook niet anders in het nieuwste boek van Nizrana Farook, genaamd Het meisje dat een panter kwijt was.


Ook dit verhaal speelt zich weer af op het fictieve eiland Serendib, waarvan we leren dat er ook heuvelachtige gebieden zijn. In die heuvelachtige gebieden woont het hoofdpersonage Selvi, die wel een heel bijzondere vriend heeft. Ze trekt namelijk op met een panter die ze de naam Lokka heeft gegeven. Selvi heeft niet veel vrienden in het dorp en daarom zoekt ze graag haar maatje in de bergen op. Ze is echter niet de enige die interesse heeft in de panter met gouden patronen op zijn vacht...


Meerdere stropers, waaronder Jansz, zijn namelijk op zoek naar Lokka. De prachtige verschijning van Lokka zorgt ervoor dat het een interessant doelwit is voor de stropers, iets waar Selvi zich al snel zorgen over maakt. Wanneer een klasgenootje de band tussen Lokka en Selvi ontdekt en dit deelt met anderen, raakt alles in een stroomversnelling. Lokka is in levensgevaar. Wat kan Selvi doen om haar maatje te redden?


Het meisje dat een panter kwijt was volgt overduidelijk dezelfde formule als haar voorgangers. Er zit niet voor niets een tegenstelling in de subtitel van dit artikel. De herkenbaarheid van het verhaal heeft namelijk als valkuil dat het te voorspelbaar is. Gedurende het verhaal kun je het idee krijgen dat je 'dit al eens eerder hebt gelezen'. Toch is het verhaal net weer een tikkeltje anders dan de voorgangers en is het weer lekker spannend en op een hoog tempo geschreven. De korte hoofdstukken met cliffhangers dragen bij aan het willen doorlezen. Ben je dus fan van de vorige twee delen? Dan kun je dit deel met een gerust hart aanschaffen!

Fragment Het meisje dat een panter kwijt was
.pdf
Download PDF • 2.34MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

...fans van de eerste twee delen.

...lezers die houden van fictieve, tropische werelden.

...lezers die niet bang zijn voor dieren!

 

Samenvatting/Omslag

Een fantastisch nieuw verhaal van de auteur van Het meisje dat op een olifant ontsnapte en De jongen die met en walvis zwom. Selvi struint graag door de bergen van Serendib, waar ze woont. Net als Lokka, een prachtige wilde panter. Maar in de bergen waart ook een gevaar rond. Lukt het Selvi om Lokka te beschermen en voor hun vrijheid te vechten? Of zal ze beide voorgoed kwijtraken?


‘Een schitterend verhaal... het tempo blijft hoog’ - Telegraph

‘Meer van dit, graag’ - Observer

bottom of page