top of page

Het ontstaan van het leven | Een prachtige diavoorstelling van ons bestaan


Het ontstaan van het leven, Lannoo, omslag, cover, reis terug in de tijd en ontdek 700 miljoen jaar leven op aarde

Als leraar krijg je vaak de vraag: "Hoe zijn we ooit gemaakt?" De meeste kinderen horen de verhalen van Columbus en Willem van Oranje, maar hoe we ooit gemaakt zijn en hoe we ooit zo ontwikkeld zijn als dat we nu zijn, dat horen maar weinigen. En toch is dat rete-interessant. Want niets is zó onderbelicht als de oertijd. En toch duurt die meer dan 4,4 miljard jaar (als je in de evolutie geloofd dan).


Het ontstaan van het Leven is een prachtig geïllustreerd boek dat kan helpen om het leven in bepaalde tijdvakken duidelijk te maken. Drie miljard jaar geleden ontstonden de eerste eencellige wezens. Het kostte die eencellige wezens nog zo'n 2,4 miljard jaar om van eencellige wezens te evolueren naar meercellige wezens. Denk dan in het begin aan sponzen en slakachtige dieren in de zee. Later nog kropen die wezens aan land en kwamen de eerste landwezens tot leven.


Die verschillende stadia tot aan de eerste boeren (waar normaal de geschiedenislessen beginnen) wordt prachtig getekend en geïllustreerd in Het ontstaan van het Leven. John Woodward heeft prachtige platen getekend en hierbij heeft hij in de kantlijn de getekende dieren van informatie voorzien. Dit maakt het al met al een prachtig boek en al met al een onmisbaar boek voor in je schoolbibliotheek.


Dus, zoek je een boek over het leven op aarde voor de eerste boeren er waren? Dan is Het ontstaan van het Leven een prachtige aanvulling op de boeken die er te vinden zijn. De tijdlijn gaat van 700 miljoen jaar geleden tot aan 9000 jaar geleden. Er zijn in die periode ook dino's te vinden, maar zullen aangevuld zijn met vele wat onbekendere soorten. Kortom een juweeltje als je gek bent op het leven voor de eerste boeren.


 

Dit boek raden we aan voor...

... kinderen die graag iets willen weten over dino's en andere uitgestorven dieren

... leraren die hun kinderen willen bijbrengen hoe lang de aarde wel niet bestaat

... lezers die willen lezen wat er al dan niet door toedoen van de mens is uitgestorven

 

Samenvatting/Omslag

Reis terug in de tijd en maak kennis met het wonderlijke verhaal van het leven op aarde.

Zie hoe de eerste dieren honderden miljoenen jaren geleden rondkropen op de oceaanbodem en hoe machtige dinosauriërs heer en meester waren op het land.

Ontdek hoe de eerste mensen de ijstijd overleefden en hoe de eerste dorpen ontstonden.

Comments


bottom of page