top of page

Het onzichtbare eiland (10+) | Een avontuurlijk vervolg


Let op, dit is een vervolg, heb je De vloek van de Kraaiensteen nog niet gelezen, lees dan eerst dat boek!

Ik keek persoonlijk erg uit naar het vervolg op De vloek van de kraaiensteen. Een verhaal dat zich afspeelt in een magische wereld die niet helemaal te grijpen is. En dat maakt het tof om te lezen, omdat de vrijheid om iets te creëren in je hoofd groter wordt. Je hebt het gevoel in alles dat de schrijfster Michelle Harrison zich identificeert als een onderdeel van de familie Weddersinne. We weten inmiddels dat de zusjes een aantal magische voorwerpen hadden en uiteindelijk overbleven met een stel Matroejkapoppen die ze konden inzetten om onzichtbaar te worden. Hoe gaat het verder met de zusjes Weddersinne? Is Betty nog steeds de wijze, Charlie de impulsieve en Flis de knappe, verleidelijke zus? En kan schrijfster Michelle Harrison het niveau van de eerste boeken doorzetten?


Het café van oma Weddersinne staat te koop. Ze willen zo graag mogelijk van hun 'vervloekte' eiland af. Betty loopt door het huis heen en ziet drie zwarte kraaien. Ze schrikt, want dat is een voorteken dat ze op avontuur gaan. Oma had dat gezegd, maar Betty gelooft niet in die onzin. Tot die nacht Charlie een rat gaat begraven in de tuin en er een meisje in hun tuin staat. De gevangenisbewaarders zijn al aan het zoeken en om haar te helpen besluiten Betty en Charlie haar te verbergen in hun kamer. Er is alleen één probleem: het meisje heeft een gevaarlijk dwaallicht bij zich. Ze vertelt dat haar vader wordt opgehangen in de Kraaientoren, omdat hij ervan wordt verdacht zijn maat te hebben vermoord.


Maar echt bewijs hebben ze niet. Eenmaal in het huisje, wordt er 's nachts aangebeld. Oma loopt scheldend naar beneden en er staan twee gevangenisbewaarders op de stoep. Ze zijn op zoek naar een meisje die dwaallichten achter zich aan krijgt. Dan valt hun oog op Charlie, ze is even oud en is in het huis waar het meisje moet zitten. Ze nemen Charlie mee, ondanks een geboortecertificaat. Als oma protesteert nemen ze haar ook mee. Nu moeten Betty en Flis ze wel redden! Lukt het de zusjes Weddersinne om weer bij elkaar te komen? En kunnen ze het meisje helpen om haar vader te redden?


Het boek is onderhoudend, spannend en magisch super interessant. Je leeft intens mee met de stoere meiden en je denkt mee in het geweldige brein van Betty. Haar gevoelens en gedachten blijven onderhoudend, grappig, maar te allen tijden kun je je er in herkennen. Ook haar relatie met haar zussen, maar ook met de andere karakters in het boek is ontzettend tof!


Michelle Harrison heeft zichzelf weer overtroffen en "Het onzichtbare eiland" is weer onderhoudend, spannend en magisch accuraat. Alles komt uiteindelijk bij elkaar en het verhaal is een soort mist. Je merkt dat er wat borrelt en dat komt aan het einde tot uitbarsting. Ook de karakters die Betty tegenkomt (waar ik niet te veel over uit zal wijden), zijn interessant en hebben genoeg body om interessant te blijven. Kortom: een tof, spannend en magisch avontuur om je vingers bij af te likken! Lees hier een stukje van het boek!

 

Dit boek raad ik aan voor...

... kinderen die houden van een magisch verhaal.

... mensen die gek zijn op snelle en spannende avonturen.

... een ieder die ook onzichtbaar wilt worden door een matroesjkapop.

 

Samenvatting/Omslag

'Het onzichtbare eiland' is het tweede deel van de sprankelende serie van Michelle Harrison. Na het eerste deel, 'De vloek van de kraaientoren' (bekroond met een Bronzen Penseel) gaat de internationale bestsellerserie voor kinderen vanaf 10 jaar verder in een spannend, los te lezen verhaal over de drie Weddersinne-zusjes die wonen op een mysterieus eiland vol familiegeheimen en magie.


Een vreemd, doorschijnend meisje verschijnt plotseling op het eiland van de zusjes Weddersinne. Betty, Flis en Charlie kunnen het avontuur al proeven. Maar wanneer ze het meisje proberen te helpen, wordt de kleine Charlie ineens ontvoerd... Betty en Flis zetten alles op alles om hun zusje terug te vinden. Ze volgen haar spoor door de mistige moerassen naar een eiland dat op geen enkele kaart staat afgebeeld. Onderweg ontvouwt zich een mysterie dat alles te maken heeft met een zeldzame heksensteen. En welke geheimen houdt het vreemde meisje eigenlijk achter?


'De vloek van de kraaientoren' is het magische eerste deel van de serie en werd bekroond met een Bronzen Griffel in 2022. In dit los te lezen tweede deel leren de zusjes voor het eerst van het bestaan van magie. Het derde deel van de reeks verschijnt in 2023.

Comments


bottom of page