top of page

Het prinsesje zonder stank | Wat nu als je scheten lekker ruiken?!


Voor de meesten van ons is het wellicht een stille droom: scheten laten die lekker ruiken. Nooit meer generen voor de stank die je al dan niet bewust de vrije loop laat in gezelschap. Mensen zullen wellicht zelfs vragen of je een scheetje wilt laten, omdat de ruimte een beetje muf ruikt. De wereld op zijn kop dus! De prinses in dit verhaal laat overheerlijke scheten. Ze ruiken lekker en klinken ook nog eens als muziek in de oren. De prinses is het zat: ze wil ook stinken!


De frustratie loopt bij de desbetreffende prinses hoog op, want iedereen om haar heen laat de scheten die we allemaal kennen. Sterker nog, haar eigen ouders zijn trots op de scheten die ze laten. Het liefst paraderen ze de hele dag door de paleisgangen om hun achterwerk overuren te laten draaien. ''Is er dan geen enkele manier om ook vieze scheten te laten?'', zo denkt de prinses. Nuja, wellicht wel!


De prinses blijkt namelijk alleen maar zoetigheden en andere lekkernijen te eten. Wat nu als ze voedsel gaat eten dat bekend staat om de gasvorming? De paleiskeuken wordt aan het werk gezet en binnen de kortste keren zit ze aan de pruimen, rode bieten, eieren en gelei. De vraag is of dit uiteindelijk dát oplevert waar ze zo hevig naar verlangt...


Het prinsesje zonder stank is een hilarisch prentenboek dat zeker in een (slechte) adem te noemen is met het uiterst succesvolle Ridder zonder billen. Een van de grote publiekstrekkers van dat boek is zonder twijfel de uitvouwbare billenwinkel in het midden van het boek. Deit foefje is ook in dit boek weer van de partij met een uitvouwbare paleiskeuken waar allerlei gerechten worden bereid voor de prinses. Na billen verleggen Levina van Teunenbroek en Charlotte Bruijn hun aandacht dus naar het darmkanaal. Waar gaat dit heen? 

Ik raad dit boek aan voor...

...fans van scheten, dus eigenlijk iedereen.

...ouders, meesters en juffen die grappige prentenboeken willen voorlezen.

...iemand die tips wil om nog meer stinkende scheten te laten.

 

Samenvatting/Omslag


Het huwelijk van de koning zonder billen en zijn koningin is inmiddels bekroond met een prachtige dochter. Toch is er één ding dat hun geluk in de weg staat: de prinses kan geen stinkwindjes laten. Gelukkig weet de kordate koningin wel raad, want in de koninklijke keuken liggen alle ingrediënten klaar voor een ronkende scheet! Zal het lukken om de prinses eens flink te laten stinken?

Het prinsesje zonder stank is een hilarisch nieuw prentenboek op rijm van de makers van De ridder zonder billen en De prins zonder billen. Het boek is ook los te lezen van de vorige delen en is uitgevoerd met een speciale uitklappagina voor een geestig kijkje in de koninklijke keuken. Een feest om voor te lezen aan peuters en kleuters!

Comments


bottom of page