top of page

Het raadsel van Pendelwiek | Oost west, thuis is niet altijd alles het best


Halloween staat weer voor de deur en de spookhuizen zijn weer niet weg te denken uit ons huidige straatbeeld. Geesten, heksen, zombies en andere wanstaltige wezens staan weer midden in woonkamers en mensen verkleed als dingen die rechtstreeks in het horrorboek staan, staan weer paraat om iedereen te laten schrikken. Dat is natuurlijk ontzettend lollig, maar wat als jouw huis een echt spookhuis is?


Betty, Flis en Charlie gaan verhuizen. Op het kraaieneiland hebben ze nu zo veel meegemaakt, maar ze zijn niet meer vervloekt en kunnen dus lekker van het eiland af. Oma heeft een huisje gekocht in het pittoreske Pendelwiek. De zusjes denken dat ze heerlijk rustig kunnen ademhalen, totdat zij, de Weddersinnes, het huis daadwerkelijk zien. Het staat scheef en in iedere hoek van de kamer vinden ze rare munten. Betty krijgt een rilling over haar rug. Als op de tweede dag een vrouw naar binnenstapt en iets fluistert naar Flis, krijgen de zusjes ook rillingen over hun rug.


Ook vindt Betty een geheime kamer en in die kamer vinden ze een portret van een huilend meisje. Ze voelt meteen heel erg veel. In het stadje heeft Flis meteen dezelfde aanspraak die ze op het Kraaieneiland ook al had van jongens die een oogje op haar hebben. Flis slaat meteen een knappe boerenjongen aan de haak, maar als Flis ineens midden in de nacht rare geluiden maakt en sluipt naar de geheime kamer en dit dan vervolgens glashard ontkent, denken Betty en Charlie dat het helemaal mis is. Zelfs als de bijgelovige oma het wegwuift. Betty en Charlie gaan op onderzoek uit en wat ze vinden is zelfs niet beschreven in hun ergste nachtmerrie.


Het raadsel van Pendelwiek is het derde deel over de zusjes Weddersinne. Het begon bij de vloek van de Kraaientoren en ging door naar het onzichtbare eiland. Het derde deel is ook een waanzinnig spannend deel. Je wil continu weten wat er aan de hand is en het plot is spannender dan je aanvankelijk denkt. Ook begin je te vrezen voor Betty, want niet iedereen zal liegen tegen haar toch? Je denkt dus ook vaak dat ze gek begint te worden. De slimme Betty neemt in dit deel risico's die je niet van haar verwacht en dat maakt het ook een verrassend deel. Kortom: Het raadsel van Pendelwiek past dus wederom in het straatje van de andere delen van de familie Weddersinne. Het is wederom waanzinnig!

Inkijkexemplaar-Het raadsel van Pendelwiek
.pdf
Download PDF • 1.97MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

... kinderen die houden van magische boeken waar je in kan duiken

... iedereen die houdt van spannende delen

... een ieder die ook een rat wil verbergen met een matroesjka

 

Samenvatting/Omslag

Het raadsel van Pendelwiek' is een magisch avontuur vol mysteries over drie onverschrokken zusjes die alles op alles zetten om te beschermen waar ze van houden.


Het zou een frisse start moeten zijn voor de zusjes Betty, Flis en Charlie Weddersinne, die de mistige somberte van het eiland Kraaiensteen hebben verruild voor het pittoreske Pendelwiek. Maar in dit vredige stadje is niets wat het lijkt. Waarom gedragen hun buren zich zo vreemd en schrikken ze op van het woord 'magie' alleen al? Als een van de zusjes het slachtoffer dreigt te worden van de gevaarlijke vloek die Pendelwiek in zijn greep houdt, begint opnieuw een race tegen de klok met hun leven als inzet.


Na de eerste twee delen, 'De vloek van de kraaientoren' (bekroond met een Bronzen Griffel) en 'Het onzichtbare eiland', gaat de internationale bestsellerserie voor kinderen vanaf 10 jaar verder in een spannend, los te lezen verhaal over de drie Weddersinne-zusjes die wonen op een mysterieus eiland vol familiegeheimen en magie.

Comments


bottom of page