top of page

Het verrassingsfeest voor Oude Eik | Waar is dat feestje?!

Toen ik bijna exact twee jaar geleden op bezoek ging in het Bijzondere Bos van Beer, had ik niet verwacht nog eens naar het magische bos terug te reizen. Rachel Piercey en Freya Hartas waren echter nog niet klaar met hun avonturen. Naast twee kleinere spin-offs was het tijd om weer een groot zoek-prentenboek te maken. Dit keer niet met meer dan 222 dingen, maar meer dan 100 dingen om te zoeken. We zijn wederom te gast in het bijzondere bos, waar dit keer een feest wordt gehouden voor Oude Eik. Driemaal hoezee!


De dieren zijn het er allemaal over eens: de Oude Eik heeft een verjaardagsfeestje verdiend. Hij is immers honderd jaar oud geworden en dat kan niet ongevierd voorbijgaan. Het hele bos gaat aan de slag. Er moeten versieringen worden gemaakt, er moeten uitnodigingen worden verzonden en er moet worden geoefend voor een gigantische theatervoorstelling. Als boom ben je immers niet bepaald mobiel, maar kijken en luisteren kan de Oude Eik prima. Daarom worden alle handen (of poten) uit de mouwen gestoken om er een onvergetelijke voorstelling van te maken!


Het verrassingsfeest voor Oude Eik is weer een prentenboek met illustere platen waar je in wilt verdwalen. De zoekopdrachten die worden geïntroduceerd door de korte rijmpjes zullen niet voor grote hobbels zorgen, maar zijn uitdagend genoeg om kleuters mee te enthousiasmeren. Het is heerlijk om als volwassene samen met een kind door het boek te struinen. Dat is dan ook dé manier op de optimale ervaring uit dit boek te halen!

 

Ik raad dit boek aan voor...

...fans van Het Bijzondere Bos van Beer.

...jonge speurneuzen!

...mensen die op zoek zijn naar prentenboeken voor tijdens de koude wintermaanden. Heerlijk!

 

Samenvatting/Omslag

Met zijn knoestige stam, reusachtige takken en schitterende, glanzende bladeren is Oude Eik de favoriete boom van Beer in zijn Bijzondere Bos. Dus als Beer hoort dat Oude Eik vijfhonderd jaar oud is, besluit hij een verrassingsfeest te organiseren. Iedereen helpt mee.

Lees de versjes van Rachel Piercey en zoek meer dan honderd dingen op de vrolijke, gedetailleerde tekeningen van Freya Hartas terwijl Beer en zijn vrienden door de seizoenen heen een fantastisch feest voorbereiden.

Bezoek het Bijzondere Bos van Beer veroverde al de harten van duizenden kinderen en volwassenen. Gelukkig kunnen we opnieuw het bos induiken.

Commentaires


bottom of page