top of page

Horrorland - Het Poppenhuis (10+) | Altijd naar oma luisteren!


Poppen... mensen hebben er een haat-liefdeverhouding mee. Kinderen spelen er maar al te graag met het speelgoed. Ze drinken thee met poppen, proberen allerlei chirurgische ingrepen uit en stoppen ze lekker in wanneer het tijd is om te gaan slapen. Op latere leeftijd verandert de liefde voor poppen zomaar in een grote angst. Met name griezelfilms als Chucky dragen daar natuurlijk groots aan bij, terwijl ook de Kippenvel-serie daarvoor een duit in het zakje deed. Om zijn nieuwe horrorserie te lanceren bij uitgeverij Kluitman, besloot K.R. Alexander om de pop weer eens centraal te zetten. Horrorland - Het Poppenhuis was zo geboren.


In Het Poppenhuis verhuist Josie met haar moeder en zusje Anna naar oma, die aan de rand van het bos woont. Oma is er niet zo'n fan van dat haar kleindochters en eigen dochter een tijd komen logeren. Dat heeft alles te maken met al het onheilspellende dat zich in het donkere bos afspeelt. Om haar kleinkinderen te beschermen tegen al het kwade, spreekt ze vooraf drie regels af die op de letter moeten worden gevolgd!

  1. Laat nooit de ramen open staan.

  2. Neem geen poppen mee het huis in.

  3. Ga nooit, maar dan ook nooit, naar het huis in het bos.

Josie en Anna hebben het totaal niet naar hun zin bij oma. Ze komen uit Chicago, een stad van ongekende mogelijkheden en vol met vriendinnen. Nu wonen ze in een afgelegen huisje zonder TV, internet en die vriendinnen. Op school hebben zowel Anna als Josie het moeilijk, maar al snel heeft Josie een nieuwe vriendin... Vanessa. De klik is meteen goed en ze hebben veel lol samen, totdat blijkt dat Vanessa in het huis in het bos woont. Tot dat moment was het voor Josie en Anna gemakkelijk om zich aan de regels te houden, maar wat nu?


Het Poppenhuis is een bloedstollend verhaal dat extra tot zijn recht komt als je het in het donker leest. Het bos ademt continu gevaar, iets wat K.R. Alexander prachtig heeft weten neer te pennen.


Ik schrok me wild. 'Hoorde je dat?' vroeg ik toen.
'Wat?' Ik keek van het bos terug naar Anna. 'Niets,' zei ik. 'Kom, laten we deze naar binnen brengen.' Ik wilde hier niet langer blijven staan.
Dat geluid... Ik zou zweren dat ik een oude vrouw hoorde lachen.

Met Horrorland heeft uitgeverij Kluitman een serie die iets te bieden heeft dat geen andere uitgeverij momenteel structureel weet voor te schotelen: pure horror. Terwijl Kippenvel (eveneens Kluitman) zijn beste tijd heeft gehad, staat er nu een nieuwe serie op die alle griezelfanaten bij schermpjes weg zal trekken. Aangezien ik al zeker weet dat dit een serie zal worden met een flink aantal delen, weet ik dat ik er de komende tijd weer een favoriete serie bij heb. Vandaar dat deze serie ook een absolute AANRADER is!


En om eerlijk te zijn: ik had tijdens het lezen van dit boek inderdaad geen pop in huis en de ramen dicht...

 

Wij raden dit boek aan voor...

...fans van Kippenvel.

...lezers die niet genoeg kunnen krijgen van spanning en angst.

...lezers die geen poppen in huis hebben, want anders...

 

Samenvatting / Omslag

Josie verhuist samen met haar moeder en zusje Anna naar haar oma, die aan de rand van een bos woont. Oma Jeannie houdt er wel een paar rare regels op na. Laat nooit de ramen openstaan als het donker is. Neem geen poppen mee het huis in. En ga nooit, maar dan ook nooit, naar het huis in het bos. Maar wat als Josies nieuwe beste vriendin Vanessa precies in dat ene huis in het bos blijkt te wonen? Wat volgt is een bloedstollend verhaal over vriendschap, zwarte magie en heel veel angstaanjagende poppen.

Comments


bottom of page