top of page

Horrorland - Verdronken (10+) | Oké... dit is best wel eng


Enkele maanden geleden hebben Yannick en ik een tour gemaakt langs allerlei uitgeverijen. We hebben daarbij over van alles gepraat. Onze missie, de identiteit van de uitgeverij, eventuele samenwerkingen en natuurlijk over kinderboeken. Regelmatig vroegen uitgeverijen ons waar wij dachten dat het gat in de markt ligt wat betreft kinderboeken. Hoewel daar natuurlijk geen gemakkelijk antwoord op te geven is, merken wij wel dat een bepaald genre flink ondervertegenwoordigd is: griezelboeken. Met name jongens kunnen intens van griezelboeken genieten en zij zullen dan ook een gat in de lucht springen als zij kennismaken met de nieuwe serie van Kluitman: Horrorland.


Mijn eerste kennismaking met de serie is het boek Verdronken, geschreven door K.R. Alexander, die verantwoordelijk is voor de eerste twee delen van de serie. Verdronken is een boek dat door zijn kaft meteen al om de aandacht schreeuwt, iets dat je wellicht zelf ook al hebt gemerkt toen je besloot deze pagina aan te klikken. De ondertitel 'Ze kwam terug voor wraak...' klinkt al niet erg gezellig natuurlijk, maar de achterkant doet ook op z'n minst een rilling over je rug lopen. Onderstaande fragment van de flaptekst is daar de oorzaak voor:

In een moment van pure woede duwt Samantha Rachel in het meer. Rachel zakt naar de bodem en komt niet meer boven... Ze moet wel dood zijn, dat kan niet anders. Maar de volgende dag verschijnt Rachel gewoon op school alsof er niets gebeurd is...

In Verdronken volgen we Rachel, een meid met een verschrikkelijke jeugd. Haar ouders hebben continu ruzie en kijken niet naar haar om. Haar beste vriendin (Rachel) heeft haar verraden en daarom pest ze haar op een ongekende manier. Rachel is op school de grote pestkop, waarvoor iedereen heel erg bang is. Wanneer op een dag Rachel Samantha in het meer duwt, draaien de rollen om. Hoewel Rachel niet meer boven water kwam, is ze de volgende dag wel op school. Er is iets veranderd aan Samantha, maar Rachel denkt vooral dat ze zelf gek is geworden.


Verdronken is een boek dat veel wegheeft van de Kippenvel serie die we al weer een tijdje achter ons hebben gelaten. Het boek staat vol spanning en is heel vlot geschreven. Soms wordt er met de opmaak gespeeld, waardoor je als lezer nog meer betrokken raakt bij het verhaal. Schrijver K.R. Alexander probeert wel al zijn boeken tot een goed einde te brengen, maar wil de weg daar naartoe in ieder geval zo eng mogelijk maken. Wanneer je visueel bent ingesteld, is dit boek een ware horrorfilm die zich op je netvlies afspeelt. Boeken van bijvoorbeeld Paul van Loon en Tjerk Noordraven bevatten meer actie, spanning en soms ook opbouw, terwijl deze serie van begin tot eind je wilt laten sidderen van angst. Is dit Kippenvel 2.0?

 

Wij raden dit boek aan voor...

... alle, maar dan ook alle griezelfans onder ons.

... lezers die de Kippenvel serie al helemaal hebben verscheurd.

... lezers die willen weten hoe ultieme wraak eruit ziet (don't try this at home!)

 

Samenvatting / Omslag


Samantha en Rachel waren ooit beste vriendinnen. Wáren, want sinds ze ruzie hebben gekregen, is Samantha een vreselijke pestkop geworden. Ze gebruikt Rachel voor haar huiswerk en geeft haar overal de schuld van. In een moment van pure woede duwt Samantha Rachel in het meer. Rachel zakt naar de bodem en komt niet meer boven… Ze moet wel dood zijn, dat kan niet anders. Maar de volgende dag verschijnt Rachel gewoon op school alsof er niets gebeurd is… Vanaf dat moment zijn de rollen omgedraaid. Rachel is teruggekomen, en ze is uit op wraak.

Comments


bottom of page