top of page

Ik hartje de wereld | Een feest van landen, zeeën, planten, dieren en mensen rond de hele wereld

Bijgewerkt op: 20 sep. 2022


Ik hartje de wereld, Lemniscaat, cover, Tania McCartney

Reizen is heerlijk om te doen! Je gaat altijd op ontdekkingsreis naar een andere cultuur met andere mensen, een andere taal en overheerlijk lokaal eten. Het doet je beseffen dat je eigenlijk maar actief bent op een heel klein deel van onze planeet. Ik toevallig in Vlaardingen in het prachtige Nederland. Als je daaraan denkt weet je precies hoe het werkt in ons koude kikkerlandje, maar hoe is het in andere landen? Op andere continenten? Daar geeft Ik de wereld een mooi inkijkje in.


Ik de wereld is ingedeeld in continenten en begint met algemene feitjes over de wereld. Zo wordt er begonnen met een verzameling van alle landdieren, verschillende gebouwen en planten. Daarna wordt er weergegeven hoe onze oceanen en onze luchten eruit zien, met dieren, apparaten en andere feitjes. Natuurlijk mag een Guinness Book World Recordrijtje niet ontbreken, waarin de uitersten worden weergegeven.


Na het algemene gedeelte word je meegenomen naar de verschillende continenten en door middel van eten, dieren en planten. Door de talrijke plaatjes en de korte informatie erbij, is het niet een informatief verzamelboek waarbij je veel leert door echt te lezen, maar meer door te beleven. De plaatjes in Ik ♥ de wereld zijn geweldig en zorgen voor een betere kijk op de wereld. Ook voor jongere kinderen is dit boek geweldig. Zeker als je beseft dat er achterin het boek ook een zoekopdracht zit. Je kunt zo de dieren en planten die er staan, zoeken in het boek.


In de klas is dit een prachtig boek waar kinderen heerlijk doorheen kunnen bladeren en de feiten die ze zien, tot zich kunnen nemen. Het is zo'n informatief boek waar kinderen in blijven hangen, omdat ze op iedere bladzijde weer iets nieuws ontdekken, waardoor ze uiteindelijk ook tot lezen komen. Ook zou je het goed kunnen gebruiken voor diversiteit in de klas, of om door middel van eten of dieren te laten zien uit welk continent bepaalde kinderen uit de klas komen. Wellicht is het voor kinderen met een migratie-achtergrond ook een feest van herkenning als ze een traditioneel gerecht uit hun (of hun families) geboorteland tegenkomen.


Ik ♥ de wereld is een prachtig bladerboek met meerdere informatieve kenmerken. Het doel is om meer te leren wat er op alle continenten te vinden en te zien is. Door dit boek wordt de kijk op de wereld van kinderen vergroot en zorg je ervoor dat kinderen ook meer kennis kunnen koppelen aan wat ze hebben geleerd. Dat maakt het een boek dat bijna onmisbaar is voor een schoolbibliotheek!

 

Wij raden dit boek aan voor...

... kinderen die heel erg houden van informatieboeken

... ouders die heel erg graag het wereldbeeld van hun kinderen willen verbreden

... iedereen die ook van de wereld houdt

 

Samenvatting/omslag

Ga op reis door onze veelzijdige, veelkleurige wereld. Als je 'Ik hartje de wereld' openslaat, kom je in een waanzinnige wereld terecht. Ónze wereld: mooier, kleurrijker en diverser dan ooit in beeld gebracht op papier. Op iedere spread ontdek je een ander aspect van onze geweldige planeet: verwonder je over de adembenemende natuur op ieder continent, verbaas je over de meest uiteenlopende bouwwerken die door mensenhanden zijn gemaakt, ontmoet mensen uit allerlei culturen en leer ‘hallo’ tegen ze te zeggen, waan je tussen de grootste en kleinste, gevaarlijkste en schattigste en meest bizarre dieren, vlieg door de lucht, zwem onder water en ren over land en likkebaard bij alle lekkernijen die in verschillende landen worden bereid.Comentários


bottom of page