top of page

Ik kom je halen (10+) | Pennywise laat zich zien op de basisschool


Meteen bestellen? Klik op het boek!

Het is Halloween. Iedereen loopt verkleed over straat op zoek naar het beste snoepgoed, of misschien wel gewoon het meeste. Halloween is voor de een meer een feest dan voor de ander. Als je bang aangelegd bent, sla je de feestdag liever over. Voor vijf kinderen was het overslaan van Halloween het beste geweest wat hen had kunnen overkomen. Een clown teistert namelijk hun levens.


April is de eerste die met het wezen in aanraking komt. Een oranje briefje in haar kluisje daagt haar uit om naar de begraafplaats te komen. ''Kom naar de begraafplaats. Vanavond. Middernacht. Of anders.'' zijn de woorden. Niet veel later is Andres aan de beurt. Dezelfde woorden bereiken hem en de vraag is of het wel verstandig is om naar de begraafplaats te gaan. Maar wat zijn de gevolgen als ze wegblijven?


Het boek wordt verteld aan de hand van vijf verschillende kinderen. Hierdoor verandert dan ook continu het perspectief van waaruit er wordt verteld. Aan het begin van het hoofdstuk staat een naam, waarna je de belevenissen en gedachtegangen van de desbetreffende hoofdpersoon volgt. Dit zorgt ervoor dat het moeilijker is voor de lezer om het overzicht te behouden. Dit is dan ook het eerste boek in de Horrorland-serie dat iets meer vaardigheid van de lezer zelf vraagt. Een verhaal dat chronologisch vanuit één perspectief wordt verteld is nu eenmaal gemakkelijker te volgen dan daar waar meerdere perspectieven elkaar in hoog tempo afwisselen.


Ik kom je halen is eigenlijk een hervertelling van Stephen Kings It, waarin de clown Pennywise de buurt teistert. De gelijkenissen zijn angstaanjagend, terwijl het boek zelf nergens melding maakt van de oorspronkelijke titel voor volwassenen. Deze titel biedt een opening voor kinderen om stiekem al kennis te maken met het genre dat voor volwassenen zo populair is.

 

Ik raad dit boek aan voor...

...kinderen die graag griezelen met clowns

...kinderen die een uitdagend griezelverhaal zoeken

...kinderen die stiekem wel eens It hebben gezien en daar wel meer over willen weten...

 

Samenvatting / Omslag

Als vijf kinderen worden uitgenodigd om ’s nachts naar een begraafplaats te komen, denken ze dat iemand hen voor de gek houdt. En ook de opdracht om iets geheimzinnigs op te graven, lijkt gewoon een grapje. Maar het is geen grapje. Een duistere kracht is losgelaten en de kinderen worden stuk voor stuk geconfronteerd met hun grootste nachtmerrie. Levend begraven worden. Een achtervolging door een geest. Een schrikwekkende clown die je opwacht in het bos. Samen moeten de kinderen proberen hun angsten te overwinnen, maar nu die eenmaal vrijgelaten zijn, laten ze de kinderen niet meer los…

Comments


bottom of page