top of page

Jane Doe 2 - Sleutel der Dimensies | Een verhit boek

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021Jane Doe 2, sleutel der zielen, Jeremy Lachlan, Fantoom, titel, omslag, scheepswrak

(Let op dit artikel bevat spoilers van deel 1) Wanneer Jane is aangekomen bij haar moeder en ze de waarheid hoort waarom Roth haar zó graag wil hebben, is Jane verbijsterd. Ze rent weg de woestijn in en niemand kan haar volgen. Als ze eenmaal op de plek van een heel groot schip komt, vindt ze nieuwe aanwijzingen over wat nu precies de waarheid is. Wie is Elsa nou echt en wat wil ze van Jane?


Jane zit in dit tweede deel in een lastig parket. Haar vader, waar ze in Bluehaven jaren voor gezorgd heeft, is gevangen bij Roth in het doolhof; haar moeder Elsa ontvangt Jane nou niet echt hoffelijk en Hector is gevangen genomen door Elsa en ze is in haar schrik (omdat ze erachter is dat zij de derde sleutel is die de bron kan openen) weggerend van Violet die nu bij Elsa zit.


En bovenal, de wereld is stervende. De wereld waar Jane nu is, is de wereld waar Roth vandaan komt: Arakaan. Arakaan is een wereld die ten onder dreigt te gaan, de drie zonnen op de planeet branden maar en zorgen voor een ongekende hitte. Op Arakaan lijkt voor Jane niets voor niets te gaan. De grote vraag is: Wie kan ze vertrouwen buiten Violet om? Is Hector nog te vertrouwen nu hij murw is geslagen door de Arakaners en niet meer in de doolhof gevangen zit? Op Arakaan komt Jane achter het verhaal van Roth, het verhaal van Elsa en haar vader en bovenal achter het verhaal van zichzelf. Wie is zij en wat kan zij betekenen? En als dat duidelijk is, hoe kan zij dat dan doen?


In het tweede deel van Jane Doe voelt het boek wat trager aan dan deel 1. Alle verhalen (hoe spannend en vet dan ook) komen nu tot leven. De personages worden uitgediept en dat zorgt voor een interessante laag in het verhaal. Als je deel 1 hebt gelezen, wil je natuurlijk weten waarom Roth zo verschrikkelijk ruikt en hoe hij aan het vermogen is gekomen om mensen hun gedachte te beheersen. Of hoe komt Hector nu precies in de doolhof en wat voor leed en liefde heeft hij meegemaakt in het doolhof?


Uiteindelijk is het natuurlijk allemaal om één doel te doen: de wereld redden. Er is maar één iemand die dat kan en dat is Jane. Maar omdat ze zo ongekend twijfelt aan alles en vooral aan zichzelf is het niet zeker of alles gaat lukken. Heb je Jane Doe - Doolhof der Dimensies gelezen, dan is deel 2 natuurlijk bijna een moetje. Zeker omdat ik na deel 1 nog over een hele hoop nieuwsgierig was. De vraag blijft in dit boek: Als het er op aankomt, wie kun je dan echt vertrouwen?

 

Dit boek is voor...

...waaghalzen die nergens voor terugdeinzen

...lezers die houden van bijzondere fantasy-verhalen

...lezers die stiekem niet zonder de Gorani kunnen

 

Samenvatting/Omslag

Jane Doe verkeert in groter gevaar dan ooit. Haar vader zit nog steeds gevangen. Het Slot, die heilige plek tussen alle dimensies, is stervende. De kwaadaardige Roth is naargeestig op zoek naar de mythische Bron van alle Dimensies met daarin de Oerzee. Alsof dat niet erg genoeg is, heeft Jane ontdekt dat zij de sleutel vormt die hem kan tegenhouden en de Anderwerelden kan redden. Het probleem? Ze is terechtgekomen in Arakaan, een van de Wegkwijnende Landen én Roths thuiswereld. De inwoners daar hebben ook nog een aantal verrassende geheimen. Met wat hulp van haar vriendin, de pyromane Violet, en hun twijfelachtige bondgenoot Hector, moet Jane al haar moed bijeenrapen om niet alleen haar lotsbestemming te accepteren, maar ook haar grootste angst onder ogen te zien. Zelfs als dat betekent dat ze alles kwijtraakt wat haar dierbaar is. Er zijn zandstormen. Er zijn schorpioenen. Er zijn nieuwe vrienden. En vijanden. Het lot van alle zielen in alle werelden hangt aan een zijden draadje.


Commenti


bottom of page