top of page

Koning Roe - Het Ding uit de Ruimte | Niet voor mensen met smetvrees

Bijgewerkt op: 13 apr. 2021


Kaft van boek Koning Roe - Het Ding uit de Ruimte

Koning Roe is terug met zijn harige wombat Walter en zijn maatje Ben Staaks, die ze in 2017 ontmoette toen hij haar bos in rende. In dit nieuwe deel lijkt Koning Roe te worden ontmaskerd. Haar ruimteschip lijkt namelijk te zijn gespot door de schoolverpleegkundige van Ben Staak, genaamd Gloria Tinks. En Gloria Tinks...is knettergek. Haar leven draait om hygiënische maatregelen. En om het ontdekken van ruimtewezens.


Ben Staaks merkt al snel op school dat dingen anders zijn dan anders. Er zit slijm op het plafond en schoenen verdwijnen. Al snel komt Ben erachter dat er maar één iemand verantwoordelijk is voor de verdwijning van de schoenen: Gloria Tinks. Ze zegt dat ze de schoenen inneemt vanwege hygiënische maatregelen, maar wanneer Ben op onderzoek uitgaat in het holst van de nacht, weet hij wel beter. De schoolverpleegkundige voert iets in haar schild.


Koning Roe - Het Ding uit de Ruimte is alweer het derde boek in de reeks van de schrijver Adam Stower en Veltman Uitgevers. In het eerste boek ontmoette Ben de eigenaardige Koning Roe, waarna ze in het tweede deel met mummiegoud in aanraking komen. Sowieso is Koning Roe een merkwaardige serie. Alles draait namelijk om Koning Roe, dat een meisje met een baard blijkt te zijn. Hoe maf is dat!


Graphic novels zijn booming en Koning Roe - Het Ding uit de Ruimte plukt daar graag de vruchten van. De invulling doet ons denken aan boeken als De Kerstmissaurus, met een kleurrijke kaft en grijze binnenkant. Verwacht geen explosie aan kleuren aan de binnenkant, maar wel variërende lettertypes en uitgebreide, hilarische beschrijvingen van de personages. Met die kennis is de keuze aan jou of je benieuwd bent wat voor ding er nu eigenlijk daadwerkelijk uit de ruimte kwam aanzetten!

 

Dit boek is voor...

...fans van Koning Roe

...lezers die houden van boeken met veel plaatjes

...lezers die de ruimte en ruimtewezens interessant vinden

 

Samenvatting/Omslag

Er is iets heel vreemds aan de hand op de school van Ben. Er drupt slijm van de plafonds, er hangt een mysterieuze kaaslucht en de directeur draagt geen schoenen! Ben en zijn beste vriendin, Koning Roe, zijn op een missie om de waarheid boven tafel te krijgen. Maar niets is wat het lijkt, en wat is toch dat vreemde DING uit de ruimte…

Boordevol illustraties van dubbeltalent Adam Stower en door de vele illustraties is deze serie zeer geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Commenti


bottom of page