top of page

Lúcia Flores en de mysterieuze cadeautjesfabriek | Luciá is dit keer niet alleen...


Als je zou mogen kiezen... waar zou je dan het liefste willen zijn? Sommige mensen zouden zeggen: "In de Haribo fabriek!" terwijl anderen zichzelf in een leeg attractiepark zouden wanen. Ik zou zelf in een cadeaufabriek willen zijn, waar ze alle spullen en leuke dingen hebben geordend en waar ik mee zou mogen spelen. Denk eens aan een racesimulator of een eigen midgetgolfset. Of de grootste verzameling boeken ooit gezien en misschien zijn er wel toffe VR-brillen waardoor je jezelf in een achtbaan ziet zitten. Maar, wat nou als ik je zou vertellen dat zo'n plek al bestaat en dat die plek wordt gerund door een baas. En wat als ik je zou vertellen dat die baas is verdwenen. Dan zou je er toch alles aan doen om hem terug te vinden? Maar hoe ver zou je daar voor gaan?


Lúcia zit weer eens saai in een klaslokaal te luisteren naar een meester. Haar gedachten dwalen af en ze denkt aan abuelo Hugo. Ze staart uit het raam en dan is er natuurlijk die kwal die achter haar zit: Dion. Hij steekt zijn vinger op en zegt dat Lúcia niet zit op te letten. De meester vermaand haar en Lúcia besluit daarop naar de wc te gaan, omdat ze een vreemd geluid hoort. Het komt uit een magazijntje. Haar hart maakt een sprongetje, er is alleen één probleempje. Dion volgt haar.


In het magazijntje maakt ze ruzie en terwijl ze verdwijnt in de doos, pakt Dion haar hand. En nu zijn ze samen en moeten ze samen werken. In de volgende wereld zien ze conducteur Johannes weer en als ze door een wagon vol pakjes zijn, komen ze bij abuelo Hugo. Hij vertelt dat de grote pakjesfabriek op non-actief staat omdat de directeur na een wandeling niet meer is teruggekomen. Lúcia is de enige die dit kan oplossen. Maar hoe? En kan ze van die irritante Dion afkomen? Je leest het allemaal in Lúcia Flores en de mysterieuze cadeautjesfabriek.


Lúcia Flores en de mysterieuze cadeautjesfabriek is een snel en zeer creatief boek geschreven door de altijd vrolijke Chinouk Thijssen. In onze podcast vertelt ze er over en zegt ze: "De delen komen zolang er inspiratie blijft en anders is het klaar met Lúcia Flores." In dit deel bewijst Chinouk nog over genoeg fantasie te bevatten. Van pratende schommels tot kleine wezentjes die een hele fabriek draaiende houden, tot een waarheidselixer: het komt allemaal in rap tempo terug. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan absoluut Lúcia Flores en ze zal je niet teleurstellen.

Lúcia Flores en de mysterieuze cadeautjesfabriek leesfragment
.pdf
Download PDF • 78KB
 

Dit boek raad ik aan voor

... kinderen die houden van spannende fantasieverhalen

... een ieder die niet van te dikke boeken houdt

... iedereen die wel eens zou willen roddelen met een pratende schommel

 

Samenvatting/Omslag

Lúcia Flores zit in de les wanneer ze iets op de gang hoort. Abuelo Hugo heeft haar hulp weer nodig! Ze gaat erop af en ontdekt een grote doos met glanzend inpakpapier. Als Lúcia erin wordt gezogen, reist per ongeluk ook haar vervelende klasgenoot Dion mee naar het land van Donum. Daar is de grote cadeautjesmaker vermist, terwijl dé feestdag voor alle kinderen er net aan komt: Internationale Kinderdag. Kunnen Lúcia en Dion samenwerken om hem op tijd terug te vinden? Laat je betoveren door een wereld waarin álles mogelijk is. Het derde deel in de Lúcia Flores-reeks

Comments


bottom of page