top of page

LEGO NEXO KNIGHTS - Het Boek der Monsters is hilarisch aantrekkelijk

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Boek LEGO NEXO KNIGHTS Het boek der Monsters

Door Sander van Genderen - LEGO is leuk, toch? Daar kunnen we stiekem ook wel van uit gaan, want het speelgoed is al jaren mateloos populair. Niet alleen de steentjes waar je mee kunt bouwen weten veel volwassenen en kinderen te boeien. Inmiddels zijn er veel games verschenen en ook series en films spelen zich helemaal in het LEGO Universum af. Eén van de series die LEGO NEXO Knights, die onder andere in zijn geheel op YouTube is te bekijken. Fans van de serie hebben reden tot juichen: er is namelijk een ontzettend leuk boek over verschenen!


NEXO Knights: Het Boek der Monsters is zonder twijfel één van de meest kleurrijke boeken die ik ooit heb gelezen. De kaft alleen al schreeuwt om je aandacht en je bent meteen nieuwsgierig wat je te wachten staat wanneer je de eerste bladzijde omslaat. NEXO Knights: Het Boek der Monsters is eigenlijk een soort encyclopedie over de YouTube serie van NEXO Knights. Het boek doet uitgebreid verslag van allerlei monsters die in de serie zijn terug te zien. Daarnaast leer je vooral Het Boek der Monsters (wat één van de hoofdrolspelers is in de serie) weer een stukje beter kennen.


Wie het liefst een beetje chagrijnig zit te doen, is bij dit boek aan het verkeerde adres! NEXO Knights: Het Boek der Monsters neemt je vanaf bladzijde één namelijk al in de maling, om je vervolgens een inhoudsopgave te laten zien die voor geen ene meter klopt. Ik tuinde er regelmatig met open ogen in en kon vervolgens mijn lach niet inhouden, ook al ben ik stiekem helemaal niet zo bekend met het LEGO universum.

Zoals al eerder gezegd, is het de aantrekkelijkheid van het boek die het doet. Speciale effectjes, zoals bijgekrabbelde notities of vervaagde letters, maken de ervaring helemaal af. Dit is een boek dat je boekenkast of schoolbibliotheek weer een stukje aantrekkelijker maakt. Zit je in groep 6,7,8 en kan je al aardig lezen? Dan is dit een boek voor jou! Zit je nog in groep 5, maar ben je wel een sterke lezer? Dan kun je het zeker ook proberen. Kun je nog niet zo goed lezen, vraag dan of iemand anders je het boek voor wil lezen en kijk mee met de prachtige afbeeldingen!

 

Dit boek is voor...


...lezers die van LEGO houden!

...lezers die graag boeken lezen met veel plaatjes

...lezers die van informatieboeken houden

 

Samenvatting / flaptekst


Dit boek zit vol magie, notities en gedachten. Dus ga lekker zitten, sla de bladzijdes om en zie het zelf! Als je dit boek uit hebt, weet je bijna alles wat je moet weten over monsters en magie om zelf een gemeen genie te worden. Maar niet vergeten, het Boek der Monsters krijgt hiervoor natuurlijk wel alle eer!


Commentaires


bottom of page