top of page

Lucia Flores en de vloek van de Aaskevers | De fantasievolle wereld van de doden van abuelo Hugo


Lucia Flores en de vloek van de aaskevers; Chinouk Thijssen; Stefan Yamá Cab; Clavis; Cover

De dood is natuurlijk een veelbeschreven thema in boeken. Soms komt de dood onverwacht, soms hoop je dat iemand uit een boek sterft (in een boek natuurlijk), soms is een dood enorm romantisch, maar soms verlang je naar iemand die dood is. Maar het is natuurlijk één van de grootste mysteries van de mensheid wat er gebeurt met je na de dood. Is er niets, is er een hemel, een hel, een walhalla of een onderwereld? Chinouk Thijssen schetst een wel heel bijzondere volgende wereld in haar kinderboekdebuut (als je young adult niet meetelt natuurlijk) Lucia Flores en de vloek van de Aaskevers.


Lucia is een meisje dat woont bij haar bezorgde ouders. Haar opa is vijf jaar geleden overleden en ze mist hem nog iedere dag. Als zij op een dag thuis wil blijven, omdat ze met haar poppen wil spelen, denken haar ouders dat het niet goed met haar gaat. Ze willen de dokter erbij halen, maar als Lucia dan vertelt dat ze over haar opa heeft gedroomd, denken de ouders van Lucia dat het echt een flinke koorts is. Al snel komt Lucia erachter dat het niet zomaar een droom was.


Want wanneer ze weer in slaap valt, droomt ze weer over opa. Wanneer ze ontwaakt, vraagt haar opa op mysterieuze wijze om hulp. Ze wordt geroepen naar de koelkast en achter in de koelkast ontdekt ze een plekje. Nog voor dat ze het doorheeft vertrekt ze naar een geheimzinnig station. Daar ontmoet ze een nog geheimzinnigere conducteur (zonder horloge), die haar gedachte kan lezen. Als ze in een merkwaardige trein stapt, weet ze dat er een groot avontuur zal komen met misschien wel een hereniging met haar opa, ofwel abuelo Hugo.


Chinouk Thijssen kennen we van haar meeslepende, vlotte en spannende young adult boeken als "Dubbelleven," "Gegijzeld" en "Je hebt één nieuwe volger." Nu schreef ze voor het eerst een kinderboek en dat wordt een reeks. Het tempo in Lucia ligt erg hoog. Echter denk ik dat dat voor kinderen alleen maar heel erg fijn is. We leven in een wereld waarin alles snel moet. Sla YouTube, Netflix en de kindertelevisie er maar op na.


Ook is de wereld van Coleoptera (wat verdacht veel lijkt op Cleopatra en we vragen ons af of dit een stiekeme verwijzing is van scarabeeën en het oude Egyptische rijk geleid door Cleopatra), ontzettend fantasievol. Het geen deuren meer hebben in de droomwereld, maar je vinger houden op een voorwerp en daardoor naar andere kamers gaan en de verschillende veranderlijke dieren zijn daar goede voorbeelden van. De grote vraag blijft natuurlijk: hoe ziet het hiernamaals er in het volgende boek van Lucia Flores uit?


P.S.

Ik vond trouwens de tekeningen en de tekenstijl ook supervet!

 

Dit boek raden wij aan voor...

... lezers die houden van een fantasierijk avontuur

... lezers die houden van kleine, snelle boeken

... lezers die stiekem ook wel eens dromen over overleden familieleden

 

Omslag/Samenvatting

Laat je betoveren door een wereld waarin álles mogelijk is. Het eerste deel in de Lúcia Flores-reeks. Voor fantasievolle lezers vanaf 8 jaar. Welkom in het Land van Coleoptera … Lúcia Flores hoort een bekende stem uit de koelkast komen. Is dat … abuelo Hugo? Ze strekt haar hand ernaar uit en staat dan opeens op een treinperron. De Welbefaamde Betoverde Limotrein zal Lúcia naar haar grootvader brengen, naar een wereld waarin verloren dierbaren verder leven. Tot ze door de aaskevers naar gene zijde worden gebracht. Maar koningin Polyphaga heeft de aaskevers vervloekt en Lúcia is de enige die de vloek kan opheffen. Hugo heeft haar hulp nodig!

Comentários


bottom of page