top of page

Meester Spion | Eindelijk... Een goede meester in een boek!


Kinderen moeten tegenwoordig van alles leren. Of het nou ontbinden in priemgetallen is tot het weten wat een bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord is. Van veterstrikken tot aan staartdelen en van kennis over je ecologische voetafdruk tot aan het jaartal van de slag bij Waterloo. Allemaal hele "nuttige" dingen, maar wat nou als je eens gaat nadenken wat er wel echt nuttig is. Wat moet je dan allemaal leren? Volgens de meester uit dit boek, is dat: gadgets, codetaal, achtervolgen en schietles.


Floortje zit in de groep van Meneer Brum. Hij is ontzettend streng, saai en hij vindt op zijn beurt de kinderen lui, verschrikkelijk en wanstaltig. Meneer Brum is overigens ook het hoofd van de school, want de echte leerkracht van Flo is langdurig ziek geworden. Als Meneer Brum aankondigt dat er een nieuwe leerkracht is aangenomen, gaat de vlag uit. De kinderen springen, dansen en swingen de pan uit en de nieuwe meester lijkt helemaal geweldig te zijn, maar er kloppen een aantal dingen niet helemaal.


Hij weet namelijk niet wat topografie is en hij lijkt zomaar iets te doen. Wanneer de topografieles wel blijft hangen omdat de nieuwe meester geweldig is, is Brum erg tevreden over zijn nieuwe leerkracht. Als op een dag Elif terug naar de klas moet en ze de meester met een raar apparaat ziet staan, vertrouwt ze het niet. De meester moet in en in slecht zijn en de kinderen proberen te ontvoeren. Maar als ze op onderzoek uitgaan, blijkt de meester een echte spion te zijn. Hij gaat de kinderen vanaf nu allerlei lessen geven over spionnendingen, maar wat als de meester op een dag zelf ontvoerd wordt?


Meester Spion is een snel geschreven boek door de inmiddels gerenommeerde horrorschrijver Tjerk Noordraven. Zijn uitstapje naar een wat meer spannend boek is zeer geslaagd. Niet alleen is het tempo lekker hoog, maar ook houdt hij zich niet in met de gebeurtenissen. De gadgets zijn wederom zeer creatief geschreven en je begint in het boek echt te houden van de meester. Eigenlijk laat het je afvragen of de spionnenlessen niet veel beter zijn dan de lessen die we nu geven!

Inkijkexemplaar Meester Spion
.pdf
Download PDF • 5.89MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

... kinderen die houden van snelle boeken

... een ieder die houdt van spannende en avontuurlijke boeken

... een ieder die ook op commando zou willen kunnen kotsen

 

Omslag/Samenvatting

De nieuwe meester van groep 6 is een spion! Hij probeert zich te verschuilen voor zijn vijanden en doet daarom alsof hij een meester is. De leerlingen beloven het geheim te houden, maar ze hebben wel één voorwaarde: ze willen voortaan elke dag spionnenles.


Vanaf dan leren ze bij rekenen hoe je codes kraakt, werken ze bij taal met een leugendetector en schieten ze tijdens schrijven verdovingspijltjes uit hun pennen. Begrijpend lezen wordt begrijpend kijken, natuur wordt sporen zoeken en handvaardigheid wordt sloten kraken.


De klas wordt er steeds beter in. En dat is maar goed ook, want plotseling duiken de vijanden van de meester op...

コメント


bottom of page