top of page

Mijn dikke vette zombiegoudvis | Het moet niet gekker worden


Soms denk je dat je alles wel hebt gezien in kinderboekenland. Draken die verkouden zijn, scheten die explosiegevaar vormen en volwassenen die kinderen krijgen door een zaadje in de grond te planten. Maar dan heb je dit nieuwe boek van uitgeverij Moon nog niet gezien. Een zombiegoudvis teistert namelijk iedereen die hem niet bevalt en dat is voornamelijk Toms oudere broer Mark. Je moet ook niet experimenten op goudvissen, Mark. Dat is niet slim.


Tom weet niet wat hij meemaakt. Zijn broer is altijd al strontvervelend, maar nu begint hij wel hele bizarre dingen te doen. Met een scheikundepakketje gaat hij aan de slag met een opdracht voor school. Hij moet uitzoeken wat vervuilend water voor effect heeft op vissen. Hij koopt een goudvis en begint wanstaltige goedjes te brouwen. Goedjes waar je spontaan van boven het toilet hangt. Wanneer de goudvis in deze drab komt rond te zwemmen, moet Tom ingrijpen.


De goudvis lijkt echter niet meer te leven. Tom besluit met zijn beste vriend Pradeep alles op alles te zetten om de vis te redden. Met een zelfbedacht experimentje krijgen ze de vis weer tot leven, maar er is iets veranderd. De vis is geen goudvis meer... maar een zombiegoudvis! De goudvis is Tom en Pradeep dankbaar voor het redden van zijn leven, maar heeft maar één nieuw levensdoel: wraak nemen op Mark.


Mijn dikke vette zombiegoudvis is een boek dat vertaald is uit het Engels (My Big Fat Zombie Goldfish). Mo O'Hara schreef het boek al in 2013 en heeft sindsdien al de nodige vervolgen geschreven. Anno 2021 durft uitgeverij Moon het aan om de vis ook naar Nederland te brengen. Anne Douqué is verantwoordelijk voor de vertaling hiervan. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf groep 6.


Al met al is Mijn dikke vette zombiegoudvis een bizar verhaal dat je van de ene op de andere bladzijde doet verbazen. Een even bizar als grappig avontuur over een goudvis die je misschien wel liever kwijt dan rijk bent. Of zou jij er stiekem ook wel eentje thuis willen hebben?

 

Dit boek is voor...

...dierenliefhebbers (of niet? Lastig.)

...fans van bizarre verhalen

...lezers die van experimenteren houden

 

Samenvatting / Omslag


Een hilarisch boek vol illustraties over een knettergekke zombiegoudvis die uit is op wraak...


Als Toms gemene broer Mark op een dag thuiskomt met een goudvis om op te experimenteren, besluiten Tom en Pradeep, zijn beste vriend en buurjongen, dat het tijd is om in te grijpen. Maar ze zijn net te laat en Mark heeft al rare groene stofjes in de kom van Frankie de goudvis gegoten. Tom en Pradeep vinden Frankie spartelend in zijn kom en besluiten hem te redden door hem een schok te geven met een batterij. Maar dan gebeurt er iets dat ze ab-so-luut niet hadden verwacht: de vis komt weer tot leven... Het is een zombiegoudvis! En de vis is vastbesloten wraak te nemen op Mark...


Comments


bottom of page