top of page

Minecraft Mini-bouwwerken | Wanneer je creativiteit je in de steek laat

Bijgewerkt op: 18 aug. 2021


Minecraft is een bijzonder gewild spelletje. Ondanks het feit dat het spel er misschien niet heel gelikt uitziet, is het mateloos populair bij ontzettend veel gamers. Als leerkracht in de bovenbouw nam ik dit boek mee naar school, om te zien of er animo was om met de bouwwerken aan de slag te gaan. Meteen werd ik weer met mijn neus op de feiten gedrukt: Minecraft was hot, is hot en zal hot blijven. Hoog tijd dus om vooral de kinderen te laten bekijken of dit boek een schot in de roos is, of vooral vertelt wat de gamers op de basisschool al weten.


Minecraft Mini-bouwwerken bevat in totaal 23 bouwwerken die de spelers naar hartenlust in elkaar kunnen zetten. De bouwwerken variëren van survivalkluizen tot alarmsystemen en springkastelen. Kortom, voor ieder wat wils. Het aantal stappen dat je voor een bouwwerk dient te doorlopen varieert. Soms ben je in zeven hordes waar je wilt zijn, soms kost het je tien stappen. Elke stap bevat een afbeelding en een begeleidende tekst. De begeleidende tekst is niet heel laagdrempelig, maar voor een bovenbouwer prima te begrijpen. Zeker wanneer hij of zij bekend is met de materialen die de creatieve modus van Minecraft rijk is.


In mijn bovenbouwgroep (met 6e, 7e en 8e jaars) zijn verschillende kinderen met het boek aan de slag gegaan. Alle drie de jaargroepen hebben geprobeerd één van de bouwwerken te voltooien aan de hand van het boekje. Ze zijn hier allemaal in geslaagd. Het moet gezegd worden dat de kinderen aanzienlijk wat ervaring hadden met Minecraft en daardoor de gevraagde materialen snel konden vinden. Zelf heb ik in het verleden totaal zo'n 100 uur in Minecraft gestoken. Met die ervaring op zak waren de stappenplannen voor mijzelf ook prima te doorlopen.


Minecraft Mini-bouwwerken is een prima gids die Minecraft-fanaten zal bevallen. Het bevat meer dan twintig originele bouwwerken die stap voor stap worden uitgelegd. Voor een middenbouwer zal de gids een uitdaging zijn, alhoewel de afbeeldingen wel goed de begeleidende tekst ondersteunen. Dus ben je op zoek naar wat creativiteit en uitdaging? Dan is dit boek wat voor jou!

 

Wij raden dit boek aan voor...

...echte Minecraft-fanaten

...spelers die wat inspiratie nodig hebben voor bouwwerken

...meesters en juffen die willen meepraten over Minecraft!

 

Samenvatting / Omslag


Leer hoe je 20 bliksemsnelle Minecraft-bouwwerken ontwerpt, bouwt en aanpast, van brandweervliegtuigen en onderzeeërs tot verborgen bunkers en videogames. Er is zelfs een vliegschool voor superhelden! Met dit boek vol gedetailleerde instructies, blokhacks en bouwtips zorg je ervoor dat je jouw bestaande vaardigheden nog beter kunt toepassen én leer je oneindig veel nieuwe trucs! Maak met jouw mini-bouwwerken grote indruk op al jouw Minecraft-vrienden!


コメント


bottom of page