top of page

Monster Zoo 3 - De Lava Zoo (7+) | Het wordt Jindra heet onder de voeten!

Bijgewerkt op: 27 sep. 2021


Wie van monsters houdt, kan moeilijk de serie Monster Zoo van Tjerk Noordraven en uitgeverij Moon links laten liggen in de boekhandel. In Monster Zoo volgen we inmiddels al drie delen Jindra, die na een ongeluk van zijn vader een heuse Monster Zoo onder zijn hoede krijgt. Waar hij in eerste instantie vooral moet zorgen dat alles in zijn eigen verblijf goed verloopt, daar wordt al snel zijn hulp ingeroepen door andere monsterbewakers. Stilzitten is er dus niet bij voor onze held.


Na in het tweede deel Siggy te helpen geholpen met het vangen van trollen, komt Jindra nu in een heel andere omgeving terecht. In eerste instantie lijkt hij mee te zijn op een oersaaie huwelijksreis van zijn moeder, maar lang duurt dit niet. Al snel krijgt hij een oproep om af te reizen naar een vulkaaneiland in de buurt. Er is namelijk al enige tijd geen contact geweest met de monsterbewaker op locatie en de geleverde vleesvoorraden liggen bedorven op het strand. Wat is er aan de hand?


Nadat Jindra is opgepikt door een vliegtuigje, komt hij terecht op een eiland dat voornamelijk uit een gigantische vulkaan bestaat. Wanneer hij een eerste stap zet in het verblijf, maakt hij al snel kennis met de problemen die deze Monster Zoo teisteren. Lukt het Jindra om na zijn succesvolle ervaringen thuis en in Denemarken ook deze Monster Zoo te redden?


Met Monster Zoo 3 - De Lava Zoo laat schrijver Tjerk Noordraven wederom zien dat hij in staat is om boeken te schrijven waarin het tempo (op meerdere manieren) moordend is. Het verhaal vliegt van hot naar her zonder dat het stoort. Het is de actie die veel kinderen in boeken verlangen, prachtig ondersteund door de tekeningen van Jacqueline van Rhijn. Tjerk Noordraven begint zich te ontwikkelen als dé monsterkenner in kinderboekenland, nadat hij eerder ook boeken als De Engste Serie Ooit en Het boek van Wonderlijke Wezens die werkelijk bestaan schreef. Ook dit boek staat weer bol van de wezens die je waarschijnlijk niet graag in het echt zou willen tegenkomen. Waarschijnlijk zou zelfs Freek Vonk voor deze beesten een blokje om gaan.

 

Wij raden dit boek aan voor...

...fans van de serie Monster Zoo

...fans van monsters en mythische wezens

...lezers die niets liever willen dan veel actie

 

Samenvatting / Omslag Een nieuw avontuur met héél veel monsters! Op vakantie in Mexico krijgt Jindra een noodoproep van de Orde van de Monsterwakers. Ze kunnen geen contact meer krijgen met de Monster Zoo op een vulkaaneiland. Jindra moet ernaartoe om uit te zoeken wat er aan de hand is.

Comments


bottom of page