top of page

Nevermoor | De magische serie van Jessica Townsend

Bijgewerkt op: 1 aug. 2021


Je kent ze wel: de magische boeken. Allen worden vergeleken met die ene en eeuwige bestseller: Harry Potter. En allen worden ze (vaak onterecht) de nieuwe Harry Potter genoemd. Ik durf hier stelling te nemen dat Nevermoor heel erg veel overeenkomsten heeft, maar ook origineel blijft in de tegenstanders en de magische krachten. Van listige laantjes tot aan wondieren, het zijn allemaal originele en interessante concepten die ik in ieder geval nog nooit ben tegengekomen. Misschien ben ik wel niet magisch genoeg, haha.


In dit artikel zal ik de eerste drie delen bespreken. Heb je een deel niet gelezen, dan is het vanzelfsprekend niet handig om het volgende deel te lezen. Deze delen bevatten dan natuurlijk spoilers, aangezien Morrigan dan een stap verder is in het worden van een echte Wondersmid. Ik zal dikgedrukt aangeven wanneer je moet stoppen met lezen en wanneer de conclusie begint. Niets is namelijk zo vervelend als een spoiler. Zelfs niet Ezra Windbuil.


Deel 1: Nevermoor - Morrigan Crow en het Wondergenootschap

De vergelijking tussen Harry Potter en Morrigan Crow zit al aan het begin. Al wordt Harry uitgekotst door het gezin waarbij hij woont, wacht Morrigan Crow een erger lot: de dood. Morrigan Crow is vervloekt en woont bij de belangrijkste man van de Winterzeepartij. Samen met zijn vrouw hebben ze een hekel aan Morrigan, omdat ze vervloekt is. Alles wat fout gaat waar zij bij is, daar krijgt Morrigan de schuld van. Dit is natuurlijk ontzettend oneerlijk. Als het tijdsdeel waar de Republiek nu in verkeert voorbij is, zal Morrigan worden geofferd aan de Meute van Schaduw en Rook. Echter wordt ze op tijd gered door een roodharige man met een baard. Morrigan twijfelt, maar besluit mee te gaan.


Als ze met de plulijn in Nevermoor aankomt, kijkt ze haar ogen uit. Ze gaat wonen in een hotel dat zich vormt naar de smaak van de gasten en naar de wens van de gasten en in het hotel begint de grootste kat die ze ooit heeft gezien tegen haar te praten. Morrigan begrijpt niet zo goed waarom juist zíj gered is door Jupiter, maar daar komt ze beetje bij beetje achter. Zeker omdat ze ze moet worden toegelaten tot het Wondergenootschap, maar om daar toe te worden gelaten, moet ze een aantal beproevingen doen. De vraag blijft, wat is haar kneepje... Waar is zij uitzonderlijk goed in?Als je deel 1 nog niet hebt gelezen, moet je hier niet verder lezen!!


Deel 2: Wondersmid - De roeping van Morrigan Crow

Wondersmid; De Roeping van Morrigan Crow; cover; Jessica Townsend; Luijtingh-Sijthof

Nu Morrigan Crow toegelaten is tot het Wondergenootschap, mag ze lessen gaan volgen. De vraag is, omdat ze nu Wondersmid is, wie haar de lessen gaat geven. Ze komt er al snel achter dat een hele trage schildpad (Hemingway Oswald) haar de lessen gaat geven. Hij vertelt hoe slecht Wondersmeden z