Oeioeioei! - feest vieren met de Boze Heks

Bijgewerkt op: mrt 9


Boek Oeioeioei over de Boze Heks

Door Sander van Genderen - ‘Oeioeioei!’, een uitspraak die iedereen met een hart voor kinderboeken toch wel zou moeten kennen! Deze is namelijk van de Boze Heks, een creatie van schrijfster Hanna Kraan. De Boze Heks woont in een bos met dieren als de Uil, Egel en Haas. Die zijn nogal bang voor de Boze Heks, maar diep van binnen is de Boze Heks gewoon een hele lieve vrouw. Diep van binnen, want ze laat het niet altijd zien.


Niet alleen is oeioeioei een bekende uitspraak van de Boze Heks, het is namelijk ook de titel van één van de boeken van schrijfster Hanna Kraan. In oeioeioei besluiten de dieren van het bos een fantastisch feest te geven. Een feest zoals die er nog nooit is geweest! (zoals Snollebollekes het ooit bedoelde, denk ik). Iedereen in het bos moet worden uitgenodigd. Dus ook de heks. De dieren kijken elkaar eventjes doordringend aan. Moet dat echt? En wie gaat dat dan doen?


De heks wordt opgezocht en heeft hier natuurlijk helemaal geen trek in. Ze is bezig met haar toverdrank en wil daarbij niet worden gestoord. Hoe zou dit allemaal aflopen?


Oeioeioei is wederom een succesverhaal over de Boze Heks, een geweldige serie die voor kleuters en middenbouwers een lust voor het oor is. Ook bovenbouw