top of page

Pages en Co: Matilda en de Boekdwalers - je eerste kennismaking met boekdwalen

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Boek Pages en Co Matilda en de Boekdwalers

Door Yannick van Dijk - Als je een boek leest, dan lijkt het soms net alsof je naast de personages van het boek staat. Dat je met ze kan praten of dat je ze wilt waarschuwen voor aankomend gevaar. Dat je met ze meeloopt door het spannende avontuur door een eng donker bos, of dat je de grappige situaties meemaakt waar de hoofdpersonen zich in bevinden. Stel nou dat je er echt bij zou kunnen zijn?


Matilda Pages is een meisje dat woont bij haar opa en oma in een boekenwinkel. Ze weet vaag wie haar vader en moeder zijn, maar haar moeder is toen ze jong was van de één op de andere dag vertrokken. De boekenwinkel van haar opa en oma is enorm groot en ze vindt het lezen van boeken helemaal het einde. Matilda geniet van de personages en de plekken waar de boeken haar heen brengen. Op een dag ziet ze een vreemde man met haar opa discussiëren, die verdacht veel op detective Sherlock Holmes lijkt. Daarna gaat het heel erg snel. Ze ontmoet een meisje (Anna) dat haar meeneemt naar het boek Anne en het groene huis. En dan komt ze er achter dat ze in boeken kan dwalen.


Na dit met haar opa en oma gedeeld te hebben, merkt ze dat er veel meer speelt en dat er een onderbibliotheek bestaat. Die onderbibliotheek (of de ondergrondse bibliotheek) heeft een hoofdbibliothecaris en een aantal mensen die anderen helpen in het dwalen van boeken.Maar heeft iedereen daar wel het beste voor met Matilda? Matilda beleeft hierna grootse avonturen met Oskar (haar overbuurjongen die ook kan boekdwalen), waarin ze zelfs een spoor vindt naar haar moeder. Hoe loopt dit af?


Omdat boekdwalen niet zonder gevaar is en er een constant gevaar achter Matilda zit, is het een enorm spannend boek. Het leuke in het boek is dat er veel verwijzingen worden gemaakt naar oude klassieke boeken. Matilda heet niet voor niets Matilda (genoemd naar het verhaal van Roald Dahl). Matilda dwaalt met Oskar onder andere in Anne en het groene huis, Alice in Wonderland en de kleine prinses.


Kortom, dit is een boek voor kinderen die een wilde fantasie hebben en die zelf al graag boeken lezen. Zeker als je je graag inleeft in boeken, dan kun je je helemaal inleven in dit boek. Pages en Co leest lekker weg en de opbouw van de zinnen zijn erg mooi en beeldend. Ook de tekeningen zijn fantastisch. Dus het boek waarin ik heel graag zou willen dwalen is zeker Pages en Co!

 

Dit boek is voor

... echte lezers die een iets dikker boek niet schuwen

... lezers die ook stiekem wel in een boek willen dwalen

... lezers die stiekem ook wel hun eigen favoriete personage willen ontmoeten

 

Samenvatting/Flaptekst

Sinds haar moeder kort na haar geboorte verdween, woont de elfjarige Matilda boven Pages & Co, de boekwinkel van haar grootouders. Wanneer er in de winkel mysterieuze figuren verschijnen, die wel heel erg lijken op de personages uit bekende boeken, ontdekt Matilda de magie van 'boekdwalen'. Dapper stapt ze in een onbekende wereld, vastberaden het raadsel op te lossen van de verdwijning van haar moeder. Al snel ontdekt ze dat er een duistere kant zit aan het dwalen door boeken...


Comments


bottom of page