top of page

Prentenboekbespreking De Fantastische Vliegwedstrijd | Het boek met valse kippen

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


De Fantasische Vliegwedstrijd, voorpagina, Tjibbe Veldkamp en Sebastiaan van Doninck

Door Yannick van Dijk - Heb je zin in een vermakelijk, snel maar verwarrend prentenboek? Dan is 'De fantastische vliegwedstrijd' iets voor jou! Een boek dat je het liefst schreeuwend en snel (voor)leest, omdat je graag wilt weten wie er wint. Na afloop begrijp je nog niet helemaal wat er gebeurd is, totdat je nog een keer doorbladert om achter de ontbrekende stukjes in je hoofd te komen.


Dit prentenboek leent zich er perfect voor om minimaal twee keer te lezen. De fantastische vliegwedstrijd gaat over een vliegwedstrijd tussen diverse soorten vogels. Deze hebben allemaal een eigen vliegend voertuig gemaakt en leggen een spannende wedstrijd tegen elkaar af.


Tijdens het verhaal vallen er een voor een teams af waarbij je pas aan het eind afvraagt hoe dit eigenlijk mogelijk was. En daar ga je. Je leest het boek nóg een keer en moet het eerlijk bekennen; de eerste keer kijk je keihard over de prachtige details heen die illustrator Sebastiaan van Doninck heeft neergezet. Dat is de kracht van dit prentenboek.


Auteur Tjibbe Veldkamp heeft het boek zo geschreven dat je bijna niet anders kan dan de tekst in je hoofd te horen door een luidspreker. Ideaal om voor te lezen terwijl je jezelf even als sportcommentator waant.

Plaatje De Fantatische Vliegwedstrijd

Is het boek ook leerzaam? Jazeker. (Nee, niet hoe je mensen één voor één kunt uitschakelen, alhoewel, je zou het er wel van kunnen leren). Er komen verschillende soorten vogels in het boek voor. Tegelijk heeft dit boek een einde waarover je lekker in discussie kunt gaan voordat je gaat terugbladeren.


Dus zoek je een boek waarbij de les is om altijd op de ontbrekende details te letten? Een boek met spanning en veel sensatie, waar kleine racemonsters helemaal wild van worden? Dan is de Fantastische Vliegwedstrijd iets voor jou. Want vliegen, wedstrijden en ook nog valsspelen om zo te kunnen winnen, zijn stiekem dingen die de Leesdetectives enorm kunnen bekoren.


 

Dit boek is voor...

...kinderen die houden van races

...kinderen die het tof vinden om voor de gek gehouden te worden

...lezers die zelf willen ontdekken wat er mis is gegaan

 

Samenvatting/Flaptekst

Welkom bij de Vliegwedstrijd voor Vogels! Tien teams gaan van start. Maar tijdens de race komen de deelnemers één voor één in de problemen. Team Flamingo komt niet van de grond, Team Havik verlaat het toestel met de schietstoelen en Team Struisvogel-Pinguïn stort neer! Wat is hier aan de hand? En waarom komt Team Kip als enige níét in de problemen?

Een fantastisch, groot prentenboek boordevol komische details, waarin de kijker het ware verhaal van de race zelf mag ontdekken…


Коментарі


bottom of page