top of page

Prentenboekbespreking De orka die geen haring lustte | Kan dat?


Titelpagina, saga, de orka die geen haring lustte, Leonard Boekee, informatieboek, prentenboek, verhaal

Ouders, juffen en meesters van kinderen uit groep 3/4 opgelet. Hier hebben wij een prentenboek in handen dat perfect is voor de kinderen in deze leeftijd! In groep 3 om voor te lezen en in groep 4 om zelf te lezen. Een boek over een orka, die haring niet zo lekker vindt. (Geheel onbegrijpelijk voor ons).


Saga, de orka in dit boek, zwemt met haar familie door zee. Ze zijn op zoek naar haring. Maar Saga lust helemaal geen haring! Ze besluit zelf op zoek te gaan naar een ander lekker hapje. En of dat uiteindelijk lukt? Dat lees je natuurlijk in het boek.


De kracht van dit prentenboek is dat het voor iets oudere kinderen is geschreven en de prenten realistisch zijn geïllustreerd. Stiekem vinden namelijk niet alleen jonge kinderen het heerlijk om te worden voorgelezen uit een prentenboek, ook oudere kinderen kunnen hier zeker van smullen. Het boek bevat wat langere teksten waardoor het uitdagend genoeg is voor een groep 3 of 4.


pagina, saga, de orka die geen haring lustte, Leonard Boekee, informatieboek, prentenboek, verhaal

Naast de uitdaging van de langere teksten, staat er op iedere bladzijde een vakje met informatie over orka's. Hierdoor zit er een leerzaam aspect in en leent dit boek zich voor gerichte opdrachten die je als leerkracht tijdens een begrijpend lezen les kunt inzetten. Een mooie combinatie dus tussen 'relaxed' een boek lezen en informatief bezig zijn zodat er kennis vergaard wordt.


Heb jij al zin om een duik te nemen in de Noord-Atlantische Oceaan en om door middel van levensechte illustraties meer te weten te komen over orka's? En wil je meer weten over orka's en hun rooftocht naar haring, dan is dit een absolute aanrader!

 

Dit boek is voor...

...lezers die gek zijn van zeedieren

...lezers die graag meer willen weten over Orka's

...lezers die niet zo gek zijn op haring

 

Samenvatting/Omslag

Het wordt winter in het hoge noorden. Saga en haar familie hebben al twee dagen niets gegeten. Dan besluit grootmoeder om in een fjord te wachten op de grote scholen haring die daar ieder jaar komen overwinteren. Maar daar heeft Saga helemaal geen zin in. Ze houdt niet van haring! Stiekem gaat de jonge orka in haar eentje op jacht naar iets wat ze wél lust. In dit avontuurlijke prentenboek duik je onder in de wonderlijke waterwereld. Geniet van de levensechte illustraties en kom van alles te weten over de orka's in de Noord-Atlantische Oceaan.


Comments


bottom of page