top of page

Psst, heb jij al gestemd op jouw favoriete kinderboek?

Vanaf vandaag is het zover: de stembussen voor het favoriete kinderboek van 2020 zijn geopend. De afgelopen weken stonden in het teken van zoveel mogelijk boeken uit 2020 lezen, waarna er nu gestemd kan worden. Je kunt stemmen op boeken uit de voorkeurslijst, maar kunt ook lekker eigenwijs zijn en je eigen plan trekken. Er zijn namelijk zoveel prachtige boeken verschenen!


Vanaf vandaag tot en met 16 mei is het mogelijk om te stemmen via deze website. Stemformulieren zijn er ook voor scholen, bibliotheken en boekhandels. Een leuke activiteit om de kinderen in je groep meer betrokken te maken bij het vrij lezen. Uiteindelijk zijn er twee prijzen te verdelen, namelijk voor de categorie 6 t/m 9 jaar en de categorie 10 t/m 12 jaar.


Stemmen is niet alleen maar goed om je medelezers te helpen leuke boeken te vinden. Je kunt namelijk ook een stapel boeken zo groot als jijzelf winnen! Uiteraard heb ik met mijn 1.98 meter meteen gestemd, dat begrijpen jullie ook wel.

Afgelopen jaar wisten De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen en Vet Koel - Het Leven van een Loser er met de prijzen vandoor te gaan. Zou er dit jaar een Nederlandse inzending in de prijzen vallen?


Comments


bottom of page