top of page

Ravi en de laatste magie | Dat is nog eens een leuk cadeautje!


kast met drankjes en boeken

Eerlijk is eerlijk: kinderboekenweekgeschenken kunnen mij lang niet altijd bekoren. Dat kan tal van redenen hebben. Het schrijven van een kinderboekenweekgeschenk is geen gemakkelijk opgave kan ik mij voorstellen. Met een strict aantal woorden dat je mag gebruiken heb je niet veel ruimte om personages uit te diepen. Je kunt sowieso niet te ver de diepte ingaan gezien deze restrictie. Daarnaast is er een gigantische doelgroep die het boekje in handen gaat krijgen. De vraag is of je iets kunt produceren dat het grootste gedeelte daarvan aanspreekt. Sanne Rooseboom was dit jaar de gelukkige om het geschenk te mogen schrijven. Zij besloot hiervoor zich te wenden tot de mogelijkheden van magische belevingswerelden. Dit resulteerde in de belevingswereld van... gepensioneerde tovenaars?


Jawel, Sanne Rooseboom is op het briljante idee gekomen om een boek te laten draaien om tovenaars die al jaren van hun AOW leven. Deze tovenaars houden zich schuil in een oud gebouw waar ze een rustig bestaan hebben opgebouwd. Ravi's bestaan is alles behalve rustig. Ze moest samen met haar gehandicapte moeder hun huis verlaten. Ook hun tweede onderkomen wordt geruimd wegens instortingsgevaar. Via de gemeente kloppen ze aan bij een huis waar in eerste instantie geen hartelijk ontvangst plaatsvindt. Na wat gesteggel blijkt het huis enkele bijzondere bewoners te hebben, namelijk de gepensioneerde tovenaars!


Tot overmaat van ramp blijkt het bezoek van Ravi en haar familie het een en ander in gang te zetten. Een groepje eveneens gepensioneerde tovenaars wil niet voor een rustig bestaan kiezen, maar chaos en paniek zaaien. Daarvoor hebben ze echter wel het een en ander nodig. Stiekem stelen ze een belangrijk voorwerp uit het nieuwe onderkomen van Ravi, waarna zij met de gepensioneerde tovenaars wel in actie móét komen om chaos en paniek te voorkomen!


Ravi en de laatste magie is een uiterst vermakelijk KBW-geschenk dat veel kinderen zal bevallen. Het is een magisch, laagdrempelig avontuur dat leuk is om zelf te lezen, maar ook leuk is om voor te lezen. Wanneer je tussen woensdag 4 oktober 2023 en zondag 15 oktober 2023 voor 13,50 aan kinderboeken koopt, krijg je het boek gratis als geschenk. Zeker de moeite waard dus!

 

Ik raad dit boek aan voor...

...iedereen die een excuus zoekt om kinderboeken te kopen.

...iedereen die alles wil weten over gepensioneerde tovenaars.

...iedereen die van kort, maar krachtige verhalen houdt.

 

Samenvatting/Omslag


Ravi en de laatste magie is het Kinderboekenweekgeschenk van 2023! In de flat waar Ravi (11) sinds kort woont met haar moeder en broertje, is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. Ravi vindt het prima, ze vindt de flat vreselijk. Omdat haar moeder in een rolstoel zit, heeft de gemeente een rolstoelvriendelijk plekje voor ze gevonden in een tehuis voor oude mensen. Dit blijken niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Het tehuis zit vol kikkers, geheime kamers en goudklompjes. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste, naarste tovenaar van de wereld (ook stokoud) kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen?

コメント


bottom of page