top of page

Reisbureau Wereldvreemd | Was het allemaal maar waar...

Bijgewerkt op: 13 apr. 2021


Er is al veel van onze aardbol ontdekt. Meer dan 500 jaar geleden streden ontdekkingsreizigers voor de eer om nieuwe gebieden te ontdekken. Inmiddels zijn vooral de krochten van de oceaan nog onbekend voor ons en proberen we met ruimtereizen meer te ontdekken over het universum waarin wij leven. Hoe anders is dat in Reisbureau Wereldvreemd, waarin er veel meer werelden blijken te zijn dan die waar wij in leven. Werelden waarin zwaartekracht bijna niet aan de orde is, magie door de straten vloeit en wezens voor altijd jong blijven. En wat blijkt het mooiste daarvan te zijn? Dat je via een simpele koffer tussen deze werelden kunt reizen!


Maak kennis met Reisbureau Wereldvreemd, een geheim genootschap dat is terug te vinden in een oud, gammel gebouwtje in het dorp Little Wyverns. De hoofdbeheerder van dit genootschap is Jonathan Mercator, die erop toeziet dat de reizen van en naar de andere universums goed verlopen. Op het eerste gezicht ziet het reisbureau er vrij normaal uit, maar mensen weten niet dat de vele koffers die het reisbureau rijk is een portaal vormen naar fantastische werelden.


We volgen het verhaal van Felicity, die zelf liever Flick wordt genoemd. Al snel nadat ze naar Little Wyverns is verhuisd, struint ze de dorpsstraten af op zoek naar enige vorm van leven. Haar oog valt op een verlaten reisbureau. Ze begrijpt niet waarom, maar ze wordt immens aangetrokken door het vervallen gebouwtje. Eenmaal binnen maakt ze kennis met Jonathan en vanaf daar komt Flick terecht in een stroomversnelling van emoties en avontuur. Ze blijkt namelijk niet zomaar een talentloze puber te zijn, maar een meid met magische krachten die zeer zeldzaam zijn.


In dit eerste deel van Reisbureau Wereldvreemd maken we voornamelijk kennis met de verschillende personages. Jonathan Mercator is hoofdbeheerder van Reisbureau Wereldvreemd, maar is zo jong dat het eigenlijk niet de bedoeling was om die rol op zich te nemen. De omstandigheden hebben er echter voor gezorgd dat dit moest en diezelfde omstandigheden vormen de rode draad van dit avontuur.


Reisbureau Wereldvreemd is een magisch eerste deel van auteur L.D. Lapinski, die met dit boek overduidelijk een fundering legt voor een reeks. Bedenk zelf eens hoe ongekend veel mogelijkheden er zijn als alle koffers naar andere werelden leiden! Reisbureau Wereldvreemd heeft dus alle ingrediënten om een magische bestseller te worden!

 

Dit boek is voor

...lezers die fan zijn van Harry Potter en magische werelden

...lezers die graag een serie lezen

...de ontdekkingsreizigers onder ons!

 

Samenvatting / Omslag

Wanneer de twaalfjarige Flick reisbureau Wereldvreemd ontdekt, krijgt ze de kans van haar leven. Ze treedt toe tot het Wereldvreemdgenootschap en daarmee liggen er honderden magische werelden aan haar voeten! Het enige wat ze hoeft te doen is in de juiste koffer springen. Maar wat Flick niet weet is dat het middel punt van alle werelden, Vijflichtenstad, op het punt staat te verdwijnen. Het wordt een race tegen de klok, dwars door het multiversum, op zoek naar een manier om Vijflichten te repareren voor het wordt opgeslokt… en het onze wereld met zich meeneemt.


Comments


bottom of page