top of page

Ridder Tim | Tijd om je angsten te overwinnen!

Bijgewerkt op: 13 apr. 2021


Boek Ridder Tim

We hebben het bijna allemaal wel meegemaakt: afzwemmen. Dat verschrikkelijke gat onder water waar je doorheen moest zwemmen. Persoonlijk was ik altijd bang dat ik in het gat vast zou zitten, al kon ik er waarschijnlijk destijds in de lengte en breedte twee keer doorheen. Tim ziet het afzwemmen ook niet zo zitten. Hij is verschrikkelijk zenuwachtig. Gelukkig heeft hij de beste papa van de wereld en die weet wel raad met Tim zijn angsten.


Voor de avond dat Tim moet afzwemmen, wordt hij namelijk door zijn vader gekroond tot Ridder Tim. Compleet met ridderpak en al. Wanneer de standaard monstercontrole bij het slapengaan door papa wordt uitgevoerd, maakt hij gekscherend een grapje. Een draak bevindt zich onder het bed van Ridder Tim! Tim vindt het niet zo grappig, maar besluit toch te gaan slapen.

Dat lijkt echter niet lang te duren, want Tim reist in zijn dromen al snel af naar de plek waar de draak zich schuilhoudt. Tim is namelijk zijn beer kwijt en die moet hij gaan redden. Al snel heeft hij door dat de draak zijn liefste beer heeft meegenomen. Het is tijd om al zijn moed bijeen te rapen en de draak te confronteren, ook al is de draak veel sterker!


Uiteindelijk is het maar de vraag of de draak wel zo kwaadaardig is als Ridder Tim in eerste instantie denkt. Hoe kun je een draak het beste confronteren en een beer terugvragen? De draak heeft de beer niet opgegeten of bestookt met vuur. Waarom zou de beer dan bij de draak zijn? Ridder Tim is een fantastisch avontuur geschreven door Inge Besaris met tekeningen van Astrid Sam. Het boek is uitgegeven door Lemniscaat, maar is ook een toneelstuk dat te bewonderen is. Het boek gaat over geloven in jezelf, ook al lijkt alles even tegen te zitten. Want wanneer je in jezelf gelooft, kun je zelfs een draak trotseren die vele meters groter en sterker is dan jijzelf!

 

Dit boek is voor...

...lezers die wel wat meer zelfvertrouwen mogen hebben

...lezers die houden van ridders en draken

...lezers die van toneel houden

 

Samenvatting/Omslag

De avond voor hij gaat afzwemmen is Tim verschrikkelijk zenuwachtig. Hij heeft muizen in zijn hoofd, zoals papa zegt.

Gelukkig heeft papa een verrassing waardoor hij zich wat dapperder voelt. Een echt ridderpak!

Toch wordt het geen rustige nacht, want Beer verdwijnt uit zijn bed. Meegenomen door een draak! Daar ligt een taak voor Ridder Tim!

Kan Ridder Tim zijn lievelingsbeer redden? En zal hij zijn zwemdiploma halen? Ieder kind van vier jaar en ouder zal niet willen stoppen met lezen of luisteren tot hij of zij erachter is gekomen.


Ridder Tim is al jarenlang een succesvolle voorstelling van Theater Snater. Inge Besaris, die samen met Chris Oelmeijer Theater Snater vormt, heeft het herkenbare, fantasievolle verhaal bewerkt tot een heerlijk voorleesboek dat beginnende lezers zelf ook kunnen lezen, terwijl ze genieten van de vele kleurrijke illustraties die Astrid Sam maakte.

 

Comments


bottom of page