Ridder Tim | Tijd om je angsten te overwinnen!

Bijgewerkt op: apr 13


Boek Ridder Tim

We hebben het bijna allemaal wel meegemaakt: afzwemmen. Dat verschrikkelijke gat onder water waar je doorheen moest zwemmen. Persoonlijk was ik altijd bang dat ik in het gat vast zou zitten, al kon ik er waarschijnlijk destijds in de lengte en breedte twee keer doorheen. Tim ziet het afzwemmen ook niet zo zitten. Hij is verschrikkelijk zenuwachtig. Gelukkig heeft hij de beste papa van de wereld en die weet wel raad met Tim zijn angsten.


Voor de avond dat Tim moet afzwemmen, wordt hij namelijk door zijn vader gekroond tot Ridder Tim. Compleet met ridderpak en al. Wanneer de standaard monstercontrole bij het slapengaan door papa wordt uitgevoerd, maakt hij gekscherend een grapje. Een draak bevindt zich onder het bed van Ridder Tim! Tim vindt het niet zo grappig, maar besluit toch te gaan slapen.

Dat lijkt echter niet lang te duren, want Tim reist in zijn dromen al snel af naar de plek waar de draak zich schuilhoudt. Tim is namelijk zijn beer kwijt en die moet hij gaan redden. Al snel heeft hij door dat de draak zijn liefste beer heeft meegenomen. Het is tijd om al zijn moed bijeen te rapen en de draak te confronteren, ook al is de draak veel sterker!